Harjun oppimiskeskus aloittaa yhteistyön Vermon raviradan kanssa

Harjun Oppimiskeskus Oy on sopinut yhteistyöstä Vermon Ravirata Oy:n kanssa hevosalan ammatillisen perustutkintokoulutuksen järjestämiseksi. Pääkaupunkiseudulla asuvat voivat opiskella hevostalouden ammatillisen perustutkinnon työelämälähtöisesti pääosin kotiseudullaan.

Harjun oppimiskeskus pyrkii toimimaan yhä laajemmin yhteistyössä työelämän kanssa. Nyt alkava yhteistyö on jatkoa äskettäin julkaistulle Pirkanmaan toteutukselle Ratsuniitty Oy:n kanssa. –Haluamme parantaa edelleen koulutuksen saatavuutta ja lisätä palvelukykyämme hevosalan ammatillisen koulutuksen järjestäjänä väestökeskittymän läheisyydessä. Tällä järjestelyllä haluamme lisätä myös tarjoamamme koulutuksen työelämälähtöisyyttä, toteaa Virolahdella toimivan luonnonvara-alan ammatillisen oppilaitoksen rehtori Mika Palosara.

Vermosta Harjun lähiopetuspiste

Opiskelijoiden osaamisen hankkiminen, lähiopetus ja ohjaus toteutuu pääosin Vermossa ja muissa työelämän oppimisympäristöissä. Harju vastaa koulutuksen järjestämisestä ja opinnot etenevät käytännössä Harjun ja Vermon tiiviissä yhteistyössä. Opetuksessa hyödynnetään myös verkko-oppimisympäristöjä.

- Yhteistyön avulla pyrkimyksemme on lisätä koulutustarjontaamme myös ravipuolella, Palosara toteaa.

Vermon toimintaympäristön ravipainotuksesta huolimatta, opiskelijalla on mahdollisuus suuntautua myös ratsupuolelle - yksityiskohdat tarkentuvat myöhemmin. Syksyllä aloitettavassa toteutuksessa opiskelijat voivat suorittaa hevostenhoitajan, hevospalveluohjaajan tai ratsastuksenohjaajan perustutkinnon kahden vuoden aikana.

-Vermo on erittäin iloinen yhteistyön käynnistymisestä Harjun oppimiskeskuksen kanssa. Tulevaisuuden Vermossa on monipuolisesti palveluita ja siten koulutustoiminta sopii erinomaisesti alueellemme, toimitusjohtaja Pertti Koskenniemi vahvistaa.

LYHYET ESITTELYT

Harjun oppimiskeskus
Harjun Oppimiskeskus Oy on Virolahdella toimiva valtakunnallinen luonnonvara-alan oppilaitos, joka järjestää hevostalouden, maatalouden, metsätalouden, puutarhatalouden sekä luonto- ja ympäristöalan ammatillista perus- ja lisäkoulutusta. Luonnonkauniissa ja historiallisessa kartanomiljöössä toteutetaan monipuolisesti myös elämyksellisiä matkailupalveluja. Harjun oppimiskeskus sijaitsee Virolahdella noin kahden tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta.

Vermo / Vermon Ravirata Oy
Vermo järjestää korkeatasoisia ravikilpailuja ja kehittää hevosurheilutoimintaa sekä tarjoaa toimintaa tukevia palveluita Espoossa. Vermossa järjestetään erilaisia yleisö- ja yritystapahtumia, festivaaleja sekä lapsille suunnattuja tilaisuuksia. Vermo on Suomen raviurheilun näyteikkuna, jossa kehitetään lajin kilpailu- ja harrastustoimintaa kansainvälisellä otteella. Vermo tarjoaa monipuolisia palveluita kasvavalle pääkaupunkiseudulle.

Lisätietoja:

Harjun oppimiskeskuksen toimitusjohtaja/rehtori Mika Palosara p. 0440 232 980, mika.palosara@harjunopk.fi

Vermon toimitusjohtaja Pertti Koskenniemi puh. 0400 512 196,

pertti.koskenniemi@vermo.fi