Ikäluokkalähdöt ja divisioonakarsinnat värittävät Kuumaa Keskiviikkoa

Huikean Derby-viikonlopun jälkeen on vuorossa Suomenhevosen päivänä 6.9. ajettava Kuuma Keskiviikko. 2-vuotiaiden ja 3-vuotiaiden lämminveristen lähdöt ajetaan jo ennen Toto65-kohteita, joissa on paljon divisioonakarsintoja. Suomenhevosen päivän kunniaksi siniristiliput liehuvat Vermon saloissa ja Suomen Hippoksen 50-vuotislähtö on ohjelmassa.

Syyskuun ensimmäinen keskiviikko aloitetaan 2-vuotiaiden volttilähdöllä. Hannu-Pekka Korven tallista tulee kaksi aloittelijaa, One Of ja BWT Jackpot ovat kumpikin Maharajahin tyttäriä. Pekka Korven No Limit Charisma (Django Riff) pisteli kokeessa peräti 20,2-kyytiä. Nina Pettersson-Perklénin Sands Amanda (Jontte Boy) on hyvin menestyneen Sands Gangsterin sisko. Aimur Mets tuo Virosta kaksi varsaa Stoneisle Wilburin (Jontte Boy) ja BWT Joalinin (Appomattox).

Kultajousi 3-vuotisryhmä ajetaan juuri ennen 65-kohteita. Pekka Korven Dream Combo voitti viimeksi Kolmivuotispokaalin ja oli viides E3-finaalissa Bergsåkerissa. Tommi Kylliäisen Sahara Commander nappasi arvokkaan kolmossijan Propulsion 3-vuotissarjan finaalissa. Se voitti 2-vuotiaana Kasvattajakruunun.

Toto65-pelin avauskohde on hienotasoinen 2620 metrin ryhmä. Rahajamatch, Mr Reddinton, Rocket Tile, Eventful Swamp, Thai Greenwich ja Shining Armor ovat viime starteissa menneet mainiosti.

Suomenhevosten Haastajadivisioonalla jatketaan 65-kierrosta. Petri Laineen Siirin Santtu on voittanut tällä kaudella jo kuusi kertaa. Esa Holopainen on ajanut kolme viimeisintä ykköstä. Ainakin Vennelmon Välkky, Tuurin Tili ja Karlas haastavat suosikin tiukasti.

Lämminveriset kisaavat Hopeadivisioonassa 65-vitosessa. BWT Gazeau on nouseva 5-vuotias, joka Suur-Hollola – viikonvaihteessa voitti pronssifinaalin. Hannu-Pekka Korven valmennettava lähtee Hannu Torvisen ajamana suosikkina matkaan. Anne Kankaan Quite A Lover on kilpaillut kovissa lähdössä, se kohtaa nyt sopivamman vastuksen.