Jason’s Camden aloitti Toto65-pelin, Kylmäveri- ja TammaCupin finalistit ratkottiin

Jokirannan Lahja oli KylmäveriCupin nopein karsintavoittaja (kuva: Pekka Salonen).

Matias Salon Jason’s Camden ravasi kauden avausvoiton keskiviikon Toto65-pelin avauskohteessa ajalla 14,2a/2120m.

Tommi Kylliäinen sai puolustettua sisäradalta johtopaikan Jason’s Camdenilla, joka veti kierroksen 15,8-kyytiä. Loppu tultiin kovaa. Jason’s Camden piti ykköseksi. Skyfall Shine kiisi rinnalle, mutta maalikamera kertoi Matias Salon Jason’s Camdenin voittajaksi.

- Jason’s Camden on nousukunnossa, voitto ei yllättänyt. Matias kertoi, että hevonen on treenannut kotona hyvin. Tänään otettiin kengät pois ja ajettiin jenkkikärryillä, kun lähtöpaikka oli hyvä. Tunne oli, että Iikka (Skyfall Shine) meni lopussa ohi, mutta onneksi kävi näin, Kylliäinen sanoi.

Kyösti Blomeruksen ajama ja Pertti Isotalon valmentama Farfallone ravasi voittoon Hevosurheilu Junioritähti -kisassa, joka oli 65-kakkonen. Alku hurjasteltiin, kun Callela Lionel painoi päälle, ja Red Caviar pääsi keulaan vasta avauspuolikkaan jälkeen. Farfallone haki johtopaikan sen jälkeen ja juoksi ensimmäisen kierroksen 11,4. Farfallone kesti hurjan vauhdin ja piti ykköseksi. Niko Niinikosken ajama Precious Rock nousi kakkoseksi. Tino Keväänrannan ajama Red Caviar kesti kolmanneksi.

Hannu Torvinen ajoi Ginny Weaslyn johtohevosen rinnalle kierroksen juoksun jälkeen 65-kolmosessa. Isto Kuisman valmentama Ginny Weasley oli vahvin ja voitti ajalla 15,5a/2120m. Callela Xania pinkoi kakkoseksi. Emma E nousi kolmanneksi ja otti uransa ensimmäisen totosijan.

Hannu Torvisen ja Isto Kuisman juhlat jatkuivat myös 65-nelosessa. Nemea Iceman laukkasi alkumatkalla, mutta kiri maalisuoralla hurjaa vauhtia ja ehti ykköseksi. Suosikki BWT Iron Man oli keulasta kakkonen.

- Alun laukan jälkeen hevonen tuntui rentoutuneelta, ja pääsimme ajamaan rauhassa porukan kiinni. Hieno esitys, Torvinen sanoi.

Keskiviikkoilta alkoi KylmäveriCupin karsinnalla. Arto Laaksonen ajoi Jokirannan Lahjan keulapaikalle. Voittokone hallitsi ja otti ykkösen ajalla 27,2/2120m. Tanhuan Lilja seurasi terhakkaasti kakkoseksi ja johtavan rinnalle kivunnut Tuliveera oli kolmas. Nils, Pirttilän Roosa, Villappu, Karkki Rols ja I.P. Silkki menivät myös finaaliin.

- Jokirannan Lahjalla on vauhtia ja myös kestävyyttä. Ne ovat hyvän hevosen parhaat puolet, Laaksonen sanoi.

Toinen KylmäveriCupin karsinta ajettiin 65-vitosena. Suosikki Mattilan Eemelillä ei ollut paras päivänsä, se taipui johtavan rinnalta. Mikko Valtosen ajama Birger kiri tuulispäänä voittoon. Ilkka Pyysalon tamma juoksi voittotuloksen 27,9/2140m. Vapassi nousi kakkoseksi ja Touko Kevätön kolmanneksi. Pikku Moskiitto, Isosalon Se, Kurtakon Hulda, Harjan Coria ja Mattilan Eemeli saivat myös finaalipaikat.

- Birger näytti tosi hyvältä tallikaarteessa, kun katselin lähtöä. Se tuli vahvasti loppuun. Birgerillä oli kavioiden kanssa ongelmia, mutta nyt olemme päässeet kilpailemaan, Pyysalo totesi.

Roseland hallitsi Tamma Cupin ensimmäistä karsintaa. Iikka Nurmonen sai keulassa ajella hölkkävauhtia, ja Ville Mäkelän valmentama tamma paineli ykköseksi ajalla 17,8/2140m. Mary Hotshot juoksi johtohevosen takana ja pinnisti kakkoseksi. Make It Up kiri takaa vahvasti kolmanneksi. Macy S ja Manstone Two U varmistivat myös finaalipaikat.

Toisessa TammaCupin karsinnassa suursuosikki Rosima haki ensimmäisellä takasuoralla johtopaikan. Antti Teivaisen ajama I Keep My Word juoksi johtohevosen takana. Hanna Lepistön valmentama I Keep My Word kiri maalisuoralla ykköseksi ohi Rosiman. Cobby’s Angelica eteni kolmanneksi. Fiorini ja Kiwakiuti Boko veivät muut finaalipaikat.

Kolmas TammaCupin karsinta ajettiin 65-pelin päätöskohteena. Juho Ihamuotila karautti Rivercapes Royalin keulaan voltin vitosradalta. Ranch Whodidwhat haastoi maalisuoralla, mutta Rivercapes Royal piti ykköseksi ajalla 16,1/2120m. Chicka nousi kolmanneksi. Bretagne ja Wildrose Sala olivat seuraavina.