Jeppas Winston kiri tuulispäänä Kuuma Cupin voittoon

Harri Koivusen ajama ja Veli-Matti Allenin omistama Jeppas Winston leiskautti komealla kirillä Kuuma Cupin finaalin ykköseksi. 8000 euroa tuli ajalla 16,1a/2120m.

Hannu Torvisen ajama Empere’s Black paineli johtopaikalle. Harri Koivunen sai Jeppas Winstonin myös hyvin liikkeelle ja keulahevosen taakse. Koivunen käänsi Jeppas Winstonin loppukaarteessa kirikaistalle, ja samalla Hannu Torvinen antoi Empere’s Blackille menoluvan. Jeppas Winston sai hurjan vauhdin päälle loppusuoralla ja tavoitti karkuun päässeen Empere’s Blackin. Not Bad kiri kolmanneksi ja täydensi Koivusen tallin menestystä.

- Kyllä aika mukavalta tuntui lasketella maalisuoraa. Olemme olleet Vellun (Allen) kanssa kavereita ihan pikkupojasta. Vellu on opettanut minut kengittämään. Huusin tämän hevosen Vellulle Ruotsista huutokaupasta, Harri Koivunen kertoi.

Juhani Tapanin ajama Bean Fighter aloitti Toto65-jackpotkierroksen. Kemas Lady painui kärkeen, ja Bean Fighter meni sen taakse. Suosikki Reality Hill taipui toisesta ulkoa, ja Bean Fighter sai kiritilat. Se spurttasi vakuuttavasti ykköseksi. Satu Munne on valmentaja. Global Bring It On kiri kakkoseksi.

- Bean Fighter lähti hyvin, mutta sisäpuolelta lähti hevonen yhtä kovaa, ja pääsimme sen taakse. Se oli hyvä paikka, sillä Bean Fighter painaa keulassa vähän liikaa. Hevonen oli voimissaan, kun käänsin sen kiriin”, Juhani Tapani sanoi.

Toto65-kakkonen oli kierroksen pankin Papa Rockin näytös. Tuomas Korvenoja ajoi 3-vuotiaan Father Patrickin pojan keulaan ensimmäisessä kaarteessa. Papa Rock voitti ylivoimaisesti ajalla 15,0a/2120m.

- Vaihdoin lämmityksen jälkeen kokolaput puolilappuihin. Se rauhoitti hevosta, ja myös juoksun kulku sujui tänään paremmin kuin viimeksi Lahdessa. Papa Rockilla on hyvä tekniikka, raamit ja suku. Saatamme käydä ajamassa vielä lähdön Ruotsin puolella, Korvanoja kertoi.

Esa Holopainen ajoi Villilempi-tamman takamatkalta keulaan 65-kolmosessa, joka oli tammalähtö. Pekka Luukkosen valmentama Villilempi hallitsi ja meni ykköseksi ajalla 29,4/2140m. Marko Heikarin ajama Alman Ninette kiri kakkoseksi.

Teuvo Nikulaisen valmentama La Courabou hallitsi 65-nelosta. Henri Bollström piti 4-vuotiaalla ruunalla ykkösradalta johtopaikan, ja juoksu ratkesi siihen. La Courabou paineli vakuuttavaan voittoon ajalla 17,4a/2620m. Sisärata veti. Antti Ala-Rantalan Cheval Mon Ami tuli johtavan takaa kakkoseksi ja Jeroen van Craenin Truly Easy seurasi kolmanneksi.

Päätöskohteessa Informed Amin kahdeksan voiton putki katkesi, kun Eventful Swamp meni voittoon. Informed Am meni keulaan, ja Esa Holopaisen ajama Eventful Swamp meni sen taakse. Ilona Mäkisen valmentama Eventful Swamp sai kiritilaa maalisuoralla ja spurttasi ykköseksi ajalla 13,6a/2120m. Informed Am oli hyvä kakkonen.

- Eventful Swamp on joskus vähän nihkeä juoksemaan toisen takana. Mutta tänään se oli parempi, ja hevonen oli tosi voimissaan, kun käänsin sen kiriin, Holopainen totesi.

Kuuma Keskiviikko ja Valmentajailta vauhdittivat keskiviikkoa. Ilta alkoi Kari Rosimon ajaman Leopoldin näyttävällä voitolla. Piia Räikän valmentama 3-vuotias ori karautti kärkeen toisella puolikkaalla ja meni menojaan. Voittotulos oli uusi ennätys 16,1a/2120m.

Teemu Okkolinin Torpeedo viiletti kakkoslähdön voittoon. Se johti matkalla reilusti. Costner lähestyi lopussa, mutta Torpeedo pinkoi ykköseksi ajalla 31,0/2140m.

Olli Koivusen ajama New Grove Xtacy paikkasi edelliskerran laukan upeasti ja vei voiton kolmoslähdössä. Riitta Nylundin kasvattama, omistama ja valmentama ruuna oli kirissä omaa luokkaansa ja voitti ajalla 15,7a/2120m.