Kansainvälistä menoa keskiviikkona: Amatööriohjastajien EM-kisat alkavat

Vermon lipputangoissa liehuu keskiviikkona 13 maan liput, kun ajetaan Amatööriohjastajien Euroopan Mestaruuskilpailujen kaksi ensimmäistä lähtöä. Kuuma Cupin Finaali tähdittää hienoa ravi-iltaa.

Kokenut Sami Nummi edustaa Suomea. Hänellä on ensimmäisessä osalähdössä Marinka Salmisen Callela Lionel, joka on kilpailut tasaisen varmasti. Nummen toisen lähdön hevonen tulee Risto Väreen tallista. Dixie Halm kuuluu lähdön suosikkeihin.

Belgian Piet van Pollaert kuuluu EM-joukkueen kokeneeseen kaartiin. Hän on ajanut yli 400 voittoa. Espanjan Vich Capo Miquelin statistiikka näyttää 261 voittoa, ja Maltan Jesmar Gafan 159 ykkössijaa.

Patrik Fernlund on Ruotsin EM-edustaja. Fernlund on tuttu Ruotsin raveja Veikkauksen tv-kanavien kautta seuraaville. Hän on toimittaja, joka on usein nähty haastattelijana eri lähetyksissä.

Amatööriohjastajien Euroopan mestari kruunataan Lahdessa torstaina, jossa ajetaan vielä kaksi osalähtöä.

Kuuma Cupin Finaali huipentaa Toto65-kierroksen. Super Clue, Kratos K.M.E., Brad Orden ja Ranch Whodidwhat voittivat karsinnat Vermossa. Iosco du Lys paineli ykköseksi Joensuun karsinnassa. Tapio Mäki-Tulokas valitsi Ranch Whodidwhatille lähtöradan 9, muut karsinatavoittajat lähtevät radoilta 1-4.

Kuuma Cupin Finaali on tosi upea lähtö. Voittaja palkitaan 8000 eurolla.