Keskiviikkona syyskuun ensimmäiset ravit: Nouseeko Arctic Estelle voittoon takamatkalta?

Tammasarjan suosikin Arctic Estellen viimeisin Vermon voitto on kaksivuotiskaudelta (kuva: Pekka Salonen).

Derby-viikonlopun jälkeen jatketaan hyvätasoisilla keskiviikkokisoilla. 3-vuotiaat tammat jahtaavat 5000 euron ykköstä Tammasarjassa.

Pekka Korven Ruotsissa syntynyt, mutta Suomeen rekisteröity Arctic Estelle on kilpaillut hienosti. Sen voittosumma on jo 73 843 euroa, ja syksyn suurkisat ovat vasta tulossa. Arctic Estelle hakee uran 10. voittoa Tammasarjassa takamatkalta.

Arctic Estellen edestä, perusmatkalta, starttaa 9 kilpasiskoa. Christer Sandholmin kasvattamat ja hänen Rast Oy:nsä omistamat Bella Vanity ja Sands Amanda ovat kovia haastajia, samoin Tammakriteriumin finalistit Mogan Sunset, Daisy Garden, Grace Evo ja Channelle.

Kylmäveristen Tammatähti aloittaa Toto65-kierroksen. Sirpsakka voitti Kuningatarkilpailun päätösmatkan ja jatkoi ykkösellä Jyväskylän Derbylauantaina. Annan, Runoneito ja Hentun Liisa ovat kovimmat vastustajat.

Toto65-kakkonen on vauhdikas mailin ryhmä. Brad Orden ja Scorpion Comery ovat haastavilla lähtöpaikoilla. Ies Knightqueen pääsee matkaan kolmosradalta.

Toto65-nelonen on tammojen ryhmä. Bluehill’s Ghost palasi voittajaksi viimeksi Kouvolassa, nyt sillä on kolmosrata. Artful Crown ja Jackie Tie ovat esiintyneet voitokkaasti viime starteissa.

Enintään 50 000 euroa tienanneiden mailin ryhmässä on luvassa reipasta vauhtia. I Love You Sisu jäi viimeksi neljänneksi kolmen voittostartin jälkeen. Capriccio d’Amore, General Norrgård ja tauolta palaava Too Fit For You ovat mielenkiintoisia vastustajia.

Ravi-ilta päättyy hopeadivisioonaan. Marlon Boko ja Time Match valtasivat sisimmät lähtöradat. Piece Of Hero, Go West Young Man ja viimeksi kovaa kirinyt Full Picture haastavat, samoin Team Vermon Bolt Kronos, joka sai radan 12.

Keskiviikko alkaa 2-vuotislähdöllä, jossa poisjäännin jälkeen koko varsanelikko tekee ensimmäisen kilpailusuorituksensa. Markku Nieminen tuo Vermoon Ancion, Niko Jokela Zefyroksen, Pekka Korpi Fabulous Combon ja Nina Pettersson-Perklén Farmer’s High Hopen.


SELAA KÄSIOHJELMAA

​​​​​​​