Kiikku’s Trooper Käpylä Grand Prixin sankari

Kiikku's Trooper oli vaiherikkaan Käpylä GP:n sankari (kuva: Roope Kiviranta).

Christa Packalénin valmentama Kiikku’s Trooper kiri Käpylä Grand Prixin voittoon Hannu Torvisen ajamana dramaattisten vaiheiden jälkeen.

Kiikku’s Trooper oli lähtökiihdytyksen nopein. Hannu Torvinen luopui johtopaikasta, kun Sands Gangster rymisteli rinnalle. informed Am jäi toisen jonon vetäjäksi. Informed Am sai otteen päätöskaarteen lopussa, kun Sands Gangster laukkasi ja puolsi ulospäin. Samalla aukeni Kiikku’s Trooperille kiritilat. Se pinkoi 12 000 euron voittoon ajalla 15,6/2620m. Informed Am oli varma kakkonen, ja Fellaine Zet nousi kolmanneksi. Sands Gangsterin puoltaminen aiheutti monelle laukkoja.

- Näin, että Santulla (Sands Grangster) hevonen lähtee puskemaan ulospäin, ja saimme kiritilaa. Onneksi ei tilanteessa muille käynyt mitään pahempaa. Kiikku’s Trooper on hieno hevonen, vaikka joskus on tullut laukkoja. Se on yritteliäs ja voitti tänään vaivattomasti, Hannu Torvinen sanoi.

Toto75-jackpotkierros käynnistyi Mandela Zonin voitolla Hopeadivisioonafinaalissa. Reima Kuislan omistama ja valmentama ori nappasi kauden 21. ykkösensä. Edellisen kerran siihen samaan voittomäärän on ylletty 46 vuotta sitten. Niko Jokela käänsi Mandela Zonin kiriin viidennestä ulkoa, ja valjakko eteni voittoon ajalla 12,8a/2120m. Go West Young Man seurasi kirissä kakkoseksi, ja Exuberance pinkaisi sisältä kolmanneksi.

- Huikea voittomäärä, kun ottaa huomioon, että siinä joukossa on myös lauantailähtöjä. Yllättävän kauaksi jäätiin tänään, mutta onneksi kärki veti kovaa. Takasuoralla oli hyvä tunne, että ainakin etupuolen hevoset lyödään. Mandela on hevonen, joka haluaa voittaa, Niko Jokela sanoi.

Suosikki Tuurin Tuli ampaisi keulaan 75-kakkosessa Haastajadivisioonafinaalissa. Mikko Valtosen ajama ja Ilkka Pyysalon valmentama Birger seurasi kolmannen radan kirijonossa ja porhalsi johtohevosen rinnalle. Birger kukisti Tuurin Tulen maalisuoralla ja voitti ajalla 27,3a/2120m.

- Ilkka Pyysalon kanssa suunniteltiin taktiikka, ja alku otettiin rauhallisesti. Saimme hyviä selkiä, ja siitä oli hyvä kääntää kiriin, Mikko Valtonen totesi.

Lämminveristen Haastajadivisioonafinaali oli 75-kolmonen. Indy Journey piti johtopaikan, ja American Cooper kiersi rinnalle. Hannu Torvinen käänsi Borin T.N:n kiriin kolmannesta ulkoa. Matias Salon valmentama Borin kiri kovaa ja ehti ykköseksi ajalla 13,4a/2120m. American Cooper rutisti kakkoseksi ohi Indy Journeyn.

- En ollut aikaisemmin ajanut Borinilla, mutta olin katsellut, että hevonen oli tehnyt hyviä juoksuja. Toki voitto oli pieni yllätys. Santtu Raitala antoi hevosesta tipsejä, miten sen kanssa tulee toimia. Tärkeintä oli pitää se rauhallisena ennen lähtöä, Hannu Torvinen kertoi.

Ranch Whodidwhat oli suosikki Tammadivisioonafinaalissa. Tamma säikähti laukalle ensimmäisessä kaarteessa, kun laukannut kilpakumppani meni edestä ulkoradoille. Callela Beta haki johtopaikan. Tapio Perttunen käänsi Bretagnen johtavan takaa kiriin, ja valjakko ehti yllätysvoittoon ajalla 15,1/2120m. Tallikaveri Lake’s Diana kiri toiseksi, ja toi kaksoisvoiton Perttusen talliin. Callela Beta tsemppasi kolmanneksi.

- Bretagne sai juosta nyt kolmantena sisäradalla, kun se usein joutuu kiertämään ulkoratoja. Voitto ei ollut minulle ihan niin iso yllätys kuin pelikansalle, Perttunen sanoi.

Mika Mäkelän talliin meni kaksoisvoitto Pronssi- vs. Hopea- vs. Kultadivisioonafinaalissa. Mäkelän tallin nelikko selvitteli alkumatkalla juoksujärjestyksen, Elan johti, perässään Viisori, Mitori ja Rannan Pomo. Tommi Kylliäisen ajama Viisori kiri maalisuoralla voittoon ajalla 24,6/2140m. Elan taisteli keulasta kakkoseksi. Mitori oli neljäs ja Rannan Pomo kuudes.

- Viisori on tosi nopea, ja sillä on juokseminen helppoa. Ajoin sillä ensimmäistä kertaa, se tulee tallista, jossa hevoset ovat aina kunnossa. 500 jäljellä oli ohjissa loistava tunne, käänsin ulos kiriin ja annoin hevoselle mahdollisuuden. Viisori kiri hienosti, Tommi Kylliäinen kertoi.

Kyle Web oli ylivoimainen Pronssidivisioonafinaalissa, 75-6, ja toi Timo Korvenheimon talliin toisen finaalivoiton. Henri Bollström ajoi Kyle Webin jo alkumatkalla keulaan. Lamar Webin isoveli jätti muut maalisuoralla ja voitti ajalla 13,2a/2120m. He’s Keeper pujoteli sisäradan kautta kakkoseksi. Let’s Get It Up jäi rintaman taakse.

- Kyle Web tuntui koko päivän jättihyvältä. Se oli aikaisemmin tulinen, mutta on nyt rennompi. Keulasta tämä menee kaksi kierrosta tosi kovaa, Bollström totesi.

Lady-liigan finaali ajettiin iltapäivän kakkoslähtönä. Emma Väre voitti loppukilpailun viime vuonna ja jatkoi samalla mallilla myös tänä vuonna. Emma Väre ajoi Joni-Petteri Irrin valmentaman Lake’s Elmerin keulaan. Liikkeella.com Lady-liigan voitto tuli hallitusti ajalla 14,8a/2120m. Suvi Vaittisen ajama Trix For Free eteni kakkoseksi ja Mira Oksakarin ohjastama Truly Easy kolmanneksi.

- Lake’s Elmer on hyvä hevonen, ja se oli hyvällä lähtöpaikalla. Runkosarjassa eniten pisteitä keränneet kuskit saivat valita hevoset ensin. Joni-Petteri soitti myös minulle, että ilmoittaa Lake’s Elmerin, Emma Väre kertoi.

Juha Utalan ajama Nils kiri avauslähdön ykköseksi. Jyrki Suomela on voittajan valmentaja. Costner nousi kakkoseksi ohi johtaneen Cirillan.

Markus Dahlströmin ajama ja valmentama Zähikäinen teki väkevän juoksun Nousijadivisioonafinaalissa. Se paineli johtavan rinnalta keulaan, kun lähdettiin päätöspuolikkaalle ja voitti kymppitonnin ajalla 27,0a/2120m.

Lämminveristen Nousijadivisioonafinaalissa saatiin yllätysvoittaja. Santtu Raitala taituroi Timo Korvenheimon valmentaman Lamar Webin toisesta ulkoa kymppitonnin voittoon ajalla 14,4a/2120m.