King Cantab ja Stoneisle Unique Kuuma Cupin karsintojen voittajat, American Hero valloitti Isokengän

Kaksi Kuuma Cupin karsintaa ja Kultajousi-Isokenkä värittivät keskiviikkoiltaa.

Niko Niinikosken King Cantab voitti ensimmäisen Kuuma Cupin karsinnan. Olli Koivunen ei saanut johtopaikkaa heti alussa, mutta King Cantab viiletti avauspuolikkaan täyttyessä keulaan. Estelle Travian tuli rinnalle. King Cantab piti paikkansa maaliin saakka ja voitti ajalla 14,5a/2120m. Estelle Travian oli hyvä kakkonen. Airspace ja Club Nord Mass menivät myös finaaliin.

- King Cantab on loistava 3-vuotias. Se teki tänään tosi hyvän juoksun. Hannun hevonen (Estelle Travian) antoi rinnalta hyvän vastuksen, Olli Koivunen sanoi.

Toisessa Kuuma Cupin karsinnassa paineltiin vauhdilla, kun Love Comes Easy ja Shackhills Legacy vetivät kierroksen 13,3-vauhtia. Shackhills Legacy painui lopulta johtoon. Hannu Torvinen sai Stoneisle Uniquen hurjaan vauhtiin, ja Isto Kuisman valmennettava tykitti takaa ykköseksi ajalla 15,0a/2120m. Shackhills Legacy oli urhea kakkonen. In Shiny Star ja Jaromir Web olivat seuraavina.

- Stoneisle Unique on tulinen likka, nyt se on alkanut käyttää tulisuuttaan myös kilpailemiseen. Tämä oli vaikea lähtö ajaa, kun toisen radan hevonen oli tukkona. Kun pääsimme kirimään, niin Stoneisle Unique tuli tosi kovaa, Hannu Torvinen kertoi.

Ylivieskassa ajettiin tiistaina yksi Kuuma Cupin karsinta. Ville Pohjolan ajama Sweet Font eteni ykköseksi ohi keulassa ravanneen Callela Karinin. All That Star Wants ja T.Wall’s Nitro ottivat seuraavat sijat ja finaalipaikat. Loppukilpailun lähtöradat valittiin myös keskiviikkona, lue lisää uutisesta.

American Hero pinkoi kärkeen Isokengässä. Corazon Combo kiersi johtohevosen rinnalle. Santtu Raitalan ajama ja Henry M Bollströmin valmentama American Hero paineli varmasti ykköseksi ajalla 13,1a/2120m. Hierro Boko kiri neljännestä ulkoa kakkoseksi. Corazon Combo kesti kolmanneksi.

- American Hero otti maalintulon jälkeen yhden huonon askeleen, ja valmentaja Henry haluaa selvittää, mistä se johtui. Siksi ajoin heti pois radalta. Startissa ei ollut mitään merkkejä tuollaisesta, vaan voitto tuli varmasti, Santtu Raitala kertoi.

Toto65-kierros alkoi Koivusen tallin I Am A Queenin voitolla. Se viiletti takaa ykköseksi ajalla 12,7a/1620. Derbyfinalisti Shaqir oli keulassa ja tarjosi hyvän vastuksen, vaikka sai alkumatkalla kovaa prässiä.

Elina Mustaniemen Brooklyn kiersi Tammadivisioonassa avauspuolikkaan jälkeen johtopaikalle. Antti Teivaisen ajama 4-vuotias tamma irtosi lopussa vakuuttavasti ykköseksi ajalla 14,4a/2120m. Carelian Surprise kiersi hyvällä kirillä kakkoseksi.

Mika Rautiaisen ajaman Huvin Aiheen komennossa mentiin Haastajadivisioonassa. Rautiainen latasi Tapani Rautiaisen valmennettavan keulaan. Mika Rautiainen piti Villimetten pussissa, ja Huvin Aihe oli vakuuttava voittaja ajalla 27,6a/2120. Villimette kurkotti kakkoseksi ja Myrskypoju nousi kolmanneksi.

Ilta alkoi Derby-voittaja Paavolan Hurmoksen voitolla 5-vuotislähdössä. Jani Ruotsalainen ajoi 40 metrin takamatkalta keulaan toisella puolikkaalla. Paavolan Hurmos kiisi päätöspuolikkaan 21,3-kyytiä ja voitti ajalla 25,1/2160m. Tuhti-Kersantti eteni kakkoseksi.

Tapio Lehtorannan valmentama Igorone voitti johtopaikalta kakkoslähdön. Hannu Torvinen sääteli vauhdin sopivaksi, ja Igorone oli ykkönen ajalla 17,1/2120. Solvato Jr kiri rinnalle ja otti kakkossijan.

Jussi Suomisen valmentaman Laurilan Jokerin tahdissa ravattiin Pronssidivisioona. Antti Teivainen sai ajaa rauhallista vauhtia alkumatkan. Laurilan Jokeri kiristi päätöskierroksella vauhtia ja voitti varmasti ajalla 29,2a/2620m. Hetku oli johtavan rinnalta kakkonen.

Amatööriohjastajien SM-liigalähtö päätti illan. Kari Åkerlund käänsi Feels Like Flyingin kiriin takasuoralla, ja Seppo Åkerlundin valmentama ruuna kiri ykköseksi ajalla 14,1a/2120m. Suvi Vaittisen ajama Makes Me Credit nousi kakkoseksi. Keulassa kovaa vetänyt Champlain Wania laukkasi loppusuoralla.