Kivikylä Voimaliiga ja kylmäveristen Sevenon - Tammatähti Toto65-kohteiden nimilähdöt

Sirpsakka oli syyskuun ensimmäisen keskiviikon Tammatähden paras (kuva: Pekka Salonen).

Syyskuun viimeisenä keskiviikkona jatketaan hevosrikkailla raveilla. 16 valjakkoa tavoittelee voittoa Kivikylän Voimaliigassa ja 12 hienoa suomenhevosta jahtaa ykköstä Tammatähdessä.

Tammatähti juostaan 65-pelin neloskohteena. Viime vuoden ravikuningatar Lumi-Oosa on ykkösradalla. Harri Kotilaisen tamma voitti tämän vuoden kuningatarkisassa kaksi ensimmäistä matkaa, mutta jäi päätösmatkalla yhdeksänneksi.

Markku Krögerin Annan on varma kilpailija. Se nappasi tämän vuoden kuningatarkilpailussa kakkossijan ennen Sirpsakkaa, joka oli vahvin Jyväskylässä päätösmatkalla. Annan lähtee Vermon kisaan kolmospaikalta ja Sirpsakka vitosradalta. Nousevat Brenna, Ohitella, Hentun Liisa ja Zähikäinen ovat kovia kilpasiskoja.

Bluehill’s Ghost on Kivikylän Voimaliigan yksi suosikeista. Se aloittaa Nina Pettersson-Perklénin valmennuksesta. Grainfield Boss ja Macho Mactch lähtevät Bluehill’s Ghostin kanssa 20 metrin takamatkalta. Imaginable ja River King starttaavat 40 metrin takamatkalta ja juoksuradoilta.

Toto65-kierros alkaa tammojen ryhmällä. Hartwig ja Champlain Wania saivat hyvät lähtöradat. Up Down Lily yrittää paluuta voittokantaan kuutosradalta.

Jeroen van Craenin Truly Easy on hurjassa kunnossa. Se hakee kolmatta peräkkäistä voittoa 65-vitosessa, joka on Haastajadivisioona. Truly Easy voitti viimeksi 2620 metrin matkan, nyt se on maililla ykkösradalla. Hyvin pärjännyt Mister Provident on rinnalla.

Enintään 70 000 euroa tienanneiden oriiden/ruunien sekä enintään 125 000 euroa voittaneiden tammojen ryhmä päättää 65-kierroksen. Tammavaltikan toisen osalähdön voittanut Dorea Frido on ykkösradalla. Alma Cotter on tottunut menestymään, se sai myös hyvän lähtöradan neljä. Vincent C.D. yrittää haastaa isovoittosummaiset tammat radalta 11.