Kokardi ja Veli-Erkki Paavola Eri-Aaronin Patsaskilpailun ykköset

Kokardi pääsi juhlittavaksi perinteisen Eri-Aaronin Patsaskilpailun voittajaseremonioihin

Erkki Mäkipelkolan kasvattama, omistama ja valmentama Kokardi voitti Eri-Aaronin Patsaskilpailun ajalla 28,1a/2120m.


Metsärinteen Voima painui johtoon, Kokardi tuli rinnalle. Suosikki Siirin Santtu jäi lähdössä ja lähti ajamaan pääporukkaa kiinni. Veli-Erkki Paavola ajoi Kokardin keulaan maalisuoran alussa. Liisingin poika paineli varmasti ykköseksi ajalla 28,1a/2120m. Siirin Santtu kiri kakkoseksi.


-En ollut huolestunut, vaikka jäimme johtavan rinnalle. Sain ajaa siitä oman ajon. Kun muut lähtivät takaa, laitoin lisää tempoa. Vermo oli joskus 10 vuoden ajan toinen kotiratani, nykyään olen Pohjanmaalla, Paavola totesi.


-Kokardi on hieno hevonen myös kotona kaikin tavoin. Vermon voitto tuntuu hyvältä, Mäkipelkola sanoi.


Toto65-peli alkoi Derbyn Tammasuosikilla. Hannu-Pekka Korven valmentama Ava Di Alessia oli suursuosikki. Hannu Torvinen ajoi Express Duon tyttären johtopaikalle jo alkumatkalla. Ava Di Alessia paineli keulassa maaliin saakka ja voitti ajalla 14,2a/2120m. Fortunewheelgarden seurasi johtavaa. Se tarjosi hyvän vastuksen ja oli kakkonen.


-Tiedossa on koko ajan ollut, että Ava Di Alessia on oikein hyvä hevonen. Se on kotona laiska treenattava, mutta piristyy kovasti, kun pääsee radalle, hoitaja Karin Vahesalu kertoi.


Kylmäveritammat kisasivat 65-kakkosessa. Teemu Okkolin ajoi Lurauksen avauspuolikkaan jälkeen johtopaikalle. Luraus hallitsi ja irtosi vakuuttavaan voittoon ajalla 26,1/2120m. Valle Saga nousi kakkoseksi.


-Luraus tuli meille hyvässä kunnossa. Muuta ei tarvinnut tehdä kuin herkistellä, ja alettiin ajamaan kilpaa. Tänään jätettiin laput pois, ja tamma lähti ravia. Tämä on oikein hyvä hevonen, Okkolin iloitsi.


Olli Koivunen sai kääntää voittajaesittelyyn Gitanon 65-kolmosessa. Irma Ainolan valmennettava lähti kiriin toisesta ulkoa ja painui ykköseksi ajalla 15,2a/2120m. Circe seurasi kirissä Gitanoa, antoi tiukan haasteen ja oli kakkonen maalissa. Makes Me Credit oli johtavan rinnalta kolmas.


Kylmäveristen nousijadivisioonakarsinta oli 65-vitonen. Loppusuora oli jännittävä. Antti Teivaisen ajama Tanhuan Lilja juoksi johtopaikalla ja näytti painelevan ykköseksi. Mutta tamma laukkasi vähän ennen maalia ja hylättiin. Santtu Raitalan ajama Syttyvä taisteli johtavan rinnalta ykköseksi. Steffe laukaksi alussa, mutta kiersi vielä vahvasti kakkoseksi.


Toto65-pelin päätöskohteessa saatiin yllätys. Jarmo Saarela tarjosi Light Upille tarkan juoksun kolmantena sisäradalla. Hannu Korven valmentama ori nousi toisen radan vetäjäksi takasuoralla ja painui keulaan päätöspuolikkaan alkaessa. Light Up voitti ylivoimaisesti ajalla 14,0a/2120m. Arctic Crown kiri takaa kakkoseksi.


Kotiradan valmentajan Henna Halmeen hevoset ottivat kaksoisvoiton Hevosurheilu Juniorititähti -lähdössä. Kyösti Blomerus ajoi BWT Highway Starin johtohevosen rinnalta voittoon. Aleksi Aspin ohjastama Kaiser Wibb kiri takaa kakkoseksi. Kakkosen arvoa nostaa se, että Aleksi Asp ajoi vasta ohjastajauransa ensimmäisen kilpailun.