Kultajousi Finlandia-Ajon voittajalle kutsu Elitloppetiin

Kultajousi Finlandia-Ajon 2023 voittaja Stoletheshow suuntasi Vermosta kohti Elitloppetia (kuva: Roope Kiviranta).

Vermo Areenan kevään kansainvälinen raviviikonloppu Kultajousi Finlandia-Ajo 4.-5.5. tarjoaa jälleen komeaa ravitykitystä. Kultajousi Finlandia-Ajon voittaja palkitaan 110 000 eurolla. Päälähdön voittaja saa tänäkin vuonna kutsun toukokuun lopussa ravattavaan Elitloppetiin.

”Ruotsin ja Suomen pääraviratojen välinen yhteistyö toimii ja perinne Finlandia-voittajan kutsumisesta Euroopan kovimpaan sprintterikilpailuun saa iloksemme jatkoa myös tänä vuonna”, Vermon kilpailupäällikkö Jarkko Korhonen riemuitsee.

Samoilla linjoilla on Solvallan kilpailujohtaja Anders Malmrot. ”Vermon ja Solvallan hieno yhteistyö saa jatkoa, ja tänä vuonna myös Vermon pitkän matkan kilpailun voittaja saa kutsun Elitloppet-lauantain pääkilpailuun Harper Hanoveriin”, Malmrot kertoo yhteistyöstä.

Kutsut eivät rajoitu pelkästään Finlandia-päivän hevoslähtöihin. Ponien Mini- ja PikkuFinlandia-lähtöjen voittajat saavat myös kutsut vastaaviin Elitloppet-viikonlopun kilpailuihin. Nuorisotyö on tärkeää, ja kansainvälisyyden näkökulmasta ponilähtöihin halutaan edustajia jokaisesta Pohjoismaasta.

Neljä Ruotsin divisioonakarsintaa superpäivän ohjelmassa

Kultajousi Finlandia-Ajo on kaksipäiväinen ravijuhla toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Lauantaina 4.5. lämmitellään sunnuntaita varten Toto75-ravien merkeissä. Päivän päälähtöinä on Arvid Åvallin TammaDerby sekä avointen lämminveritammojen Espoon Palkinto. Myös avoimille lämminverisille on oma lähtö tänä vuonna lauantain ohjelmassa.

Sunnuntaina 5.5. on tarjolla täysipainoinen kattaus kansainvälistä raviurheilua. Ruotsin STL-divisioonakarsintoja ajetaan peräti neljä, kun myös Klass II -divisioonalaiset kohtaavat Vermossa. Muut Ruotsin divisioonakarsinnat ovat viimevuotiseen tapaan Hopea, Pronssi ja Klass I. Kaikista näistä karsitaan Solvallan Elitloppet-lauantain finaaleihin.

Finlandia-sunnuntaina ajetaan myös perinteiset suurkilpailut Erkon Pokaali, Glenn Kosmos Memorial ja Seppele-Ajo. Lisäpanoksia on myös Voimaliigassa, jonka voittaja saa siis varman paikan miljoonan kruunun ykköspalkinnolla ajettavaan Harper Hanovers lopp -lähtöön. Finlandia-viikonlopun koko sarjatarjonta julkaistaan viimeistään maaliskuun alussa.

Tapahtuman lipunmyynti on alkanut. Ystävänpäiväviikolla tarjouksessa ovat kahden päivän pääsyliput. Liput ovat myynnissä Vermo Shopissa osoitteessa vermo.fi.

Lisätietoja:

Jarkko Korhonen
p. 045-7881 6203
kilpailupäällikkö, Vermo Areena