Kultajousi-Isokenkä, Kuuma Cupin karsinnat ja Derby-voittaja

Paavolan Hurmos voitti 5-vuotislähdön kesäkuussa Vermossa (kuva: Pekka Salonen).

Monipuolinen urheilukattaus on tarjolla syyskuun kolmansissa keskiviikkoraveissa. Isokengässä on mukana 11 valjakkoa, Kuuma Cupissa jahdataan finaalipaikkoja. Heti illan aluksi radalla nähdään tuore Derby-voittaja.

Viisivuotiaiden suomenhevosten Nuorten Sarja ajetaan ensimmäisenä lähtönä. Jani Ruotsalaisen Paavolan Hurmos on ikäluokan kuningas. Se voitti viime vuonna Kriterium ja valloitti tänä vuonna Derbyn. Derby-finalistit Vänrikki ja Tuhti-Kersantti ovat Paavolan Hurmoksen kanssa 40 metrin takamatkalla. Nousevat Sumia ja Kihassi pyrkivät paalulta karkumatkalle.

Kuuma Cupin karsinnat juostaan Toto65-pelin kakkos- ja kolmoskohteina. Anne Luttisen Estelle Travian on ravannut paljon voittoja ja lähtee ensimmäiseen karsintaan suosikkina. 3-vuotias jenkkiori King Cantab voitti viimeksi Suur-Hollola-viikonloppuna ja palaa nyt radoille.

Jari Kinnusen Shackhills Legacy on ykkösradalla toisessa Kuuma Cupin karsinnassa. Love Comes Easy ja Stoneisle Unique ovat hyvässä vireessä ja kovia vastustajia. Kuuma Cupin Finaali kymppitonnin ykkösellä juostaan lokakuun ensimmäisenä keskiviikkona.

Risto Kuusiston valmentama Hierro Boko jatkaa vahvassa kunnossa, tämän kauden ansiot ovat jo yli 80 000 euroa. Jarmo Saarelan ajama ruuna lähtee jahtaamaan Isokenkä-voittoa ysipaikalta. Tasainen kymmenikkö on vastassa. Starttiraketit Target Kronos ja American Hero ovat sisimmillä lähtöradoilla.

Kylmäveristen Haastajadivisioonassa Mika Rautiaisen Huvin Aihe ja Veijo Pulkan Myrskypoju iskevät yhteen. Molemmat hevoset ovat esiintyneet voitokkaasti viime kilpailuissa. Ainakin Villimette, Ypäjä Pormestari ja Dalton Buugi ovat kovia vastustajia.

Kuuma Cup enintään 7500 euroa juosseille

  • Karsinnat Ylivieskassa 16.9. lähdössä 8 ja Vermossa 18.9. lähdöissä 5 ja 6.

  • Jokaisesta karsinnasta pääsee neljä parasta loppukilpailuun. Tasapääjuoksutilanteissa etusijalla on korkeammilla karsintapisteillä karsintaan ilmoitettu hevonen.

  • Finaalin lähtöradat valitaan Vermossa tallikaarteen pysäkillä lähdön 7 jälkeen n. klo 20.20. Ensimmäisenä lähtöratansa valitsevat voittajat, sitten toiseksi tulleet jne. Valintajärjestys samalle sijalle karsinnassa sijoittuneiden kesken ratkaistaan arpomalla. Mikäli jonkin finaaliin päässeen hevosen edustajaa ei tavoiteta ratavalintatilaisuudessa, valitaan hevoselle numeroltaan pienin vapaana oleva lähtörata. Lähtöradan valinnut hevonen on velvoitettu ilmoittautumaan finaaliin.
  • Finaalissa 2.10. on 10 000 € ykköspalkinto.

Raveja voi seurata ravintolakatsomossa à la carte -ruoan kera. Katso menu ja varaa pöytä linkistä.

KATSO MENU

SELAA KÄSIOHJELMAA