Kuninkuusravijännitystä Vermossa, Isokenkä ja tammojen A.V. Marttila keskiviikkona

Solvallan kävijä Issakan Valo voitti Erkon Pokaalin ja hakee Kunkkaripisteitä ensi keskiviikkona (kuva: Pekka Salonen).

Kuninkuusravit 100 vuotta -tapahtuma ajetaan Killerillä heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Pääkilpailujen hevoset antavat näyttöjä Vermossa keskiviikkona kahdessa lähdössä.

Avoin Isokenkä KK-24 -lähtö aloittaa illan Toto65-pelin. Matkana on 2620 metriä. Antti Tupamäen valmentama Issakan Valo tunnetaan voimistaan. Se kävi viimeksi Solvallan Elitkampenissa ja ravasi mailin aikaan 19,8a. Petri Laineen Siirin Valtsu on voitokas menijä, joka on noussut eliittilähtöihin. Suosikkikaksikko saa vastaansa aina vaaralliset Veeran-Pojan, Vixelin, Elanin, Hurman Vieskerin ja Moe Tjalven.

Tammojen A.V. Marttilan Tammasarja ajetaan lähtönä seitsemän. Vuosien 2021 ja 2022 Ravikuningatar Suven Sametti jahtaa voittoa takarivin uloimmalta lähtöradalta. Disain, Suvelan Unelma ja Vennelmon Varma ovat osoittaneet hyvää kuntoa. Varsova tekee paluun kilparadoille pitkän tauon jälkeen.

Harri Koivusen tallin hevoset ovat menestyneet hienosti viime aikoina. Lady Marinet saattaa tuoda voiton Tammadivisioonassa. Se lähtee ykkösradalta.

Pronssidivisioonassa on monta voitontavoittelijaa. Ainakin Thai Greenwich, Furiosa Wohlrab. Vincent C.D. ja Jakob K.Boko osallistuvat kärkimatsiin.

Haastajadivisioona on myös kimurantti pelikohde. Readly Eagle ja Västerbostreetview pääsevät matkaan hyviltä lähtöpaikoilta. Dhaki Jet, Ivory Donat, kasiradalta lähtevä Madagascar, Franz Jäger ja Jarel Boko ovat kovia haastajia.

Toto65-kierros päättyy hienotasoiseen Hopeadivisioonaan. Alkukauden sävähdyttäjä Amazing Player palaa Solvallan kilpailun jälkeen taas tositoimiin. Callela Ikaros on ykkösradalla, Piteraq ja Rallston takarivissä. Team Vermon Bolt Kronos voitti Finlandia-päivänä Kivikylä Voimaliigan ja sai paikan Harper Hanovers-lähtöön. Siellä hevonen joutui kolariin, pääsi karkuun, eikä voinut kilpailla. Nyt Bolt Kronos nähdään taas radoille.

SELAA KÄSIOHJELMAA