Maailmanmatkaaja Hierro Boko aloittaa kauden, kolme Kuuma Cupin karsintaa Toto65-kohteina

Viime vuonna Hierro Boko voitti Vermossa kahdesti, viimeksi maaliskuussa (kuva: Pekka Salonen).

Hannu Korven valmentama Hierro Boko teki loistokauden 2023. St Michelin voitto huippuajalla 08,3a/1609m oli kesän kruunu.

Hierro Bokon supervuosi alkoi Bergsåkerista helmikuusta, jossa se nappasi 500 000 kruunun ykkösen Bergsåker Winter Trot -lähdössä. Pohjoismaisten suurkilpailujen lisäksi Hierro Boko kilpaili USA:ssa Yonkersin MM-lähdössä ja Hollannissa Wolvegassa. Hierro Bokon viime vuoden voittosumma nousi 281 241 euroon.

Hierro Boko nähdään ensi keskiviikkona 24.1. Toto65-pelin avauskohteessa. Se starttaa 20 metrin takamatkalta, Jarmo Saarela ohjastaa. Vastus on kova. Juha Utalan Payet on voittanut kolme viimeisintä kilpailuaan. Juho Ihamuotilan valmennuksesta aloittava Always Ready palaa tauolta, mutta Derbykakkosen kyvyt tunnetaan. Christa Packalénin valmentama Nemea Kato on ainoa paaluhevonen. Hannu Torvinen yrittää tauolta saapuvalla oriilla pitää muut takanaan.

Kuuma Cupin karsintoja ajetaan kolme Toto65-kohteissa. Riitta Nylundin hirmukuntoinen New Grove Xtacy juoksee ensimmäisessä karsinnassa. Se on ladannut voittoja tiuhaan tahtiin, arvokkain ykkönen tuli marraskuussa Voimaeläincupin finaalissa. Ainakin Lake’s Elmer, Mickey Match ja River King ovat tiukkoja haastajia.

Kuuma Cupin kakkoskarsinta on seiskalähtö. Bigwig Swamp, Kasper D.Boko ja Ivory Donut ovat suosikkeja. Obama Zon ja Red Caviar lähtevät matkaan hyviltä lähtöpaikoilta.

Kolmas karsinta on myös hienotasoinen. Veli-Matti Allenin Jeppas Winston voitti marraskuussa Kuuma Cupin finaalin. Nyt se hakee uutta finaalipaikkaa Harri Koivusen ajamana. Lamar Web, Lucky Flevo ja Ranch Tquila ovat esittäneet hyvää kuntoa.

Kuuma Cupin finaali ajetaan keskiviikkona 7. helmikuuta. Voittaja saa kymppitonnin.

Keskiviikon käsiohjelman näkee täältä.