Make It Up, Emma E ja Truthisoutthere voittivat TammaCupin karsinnat, Brolle F Teräsmiesliigan vahvin

Harri Koivusen valmentama Make It Up, Hannu Korven Emma E ja Kari Savolaisen Truthisoutthere olivat TammaCupin karsintojen sankarittaret. Juho Hanhimäen Brolle F oli Karanor Teräsmiesliigan sankari.

TammaCupin ensimmäisellä karsinnalla aloitettiin illan Toto65-kierros. Credit To Easy nappasi voltin ykkösradalta keulat, ja Make It Up meni sen taakse. Olli Koivunen käänsi oman tallin Make It Upin kiriin loppukaarteessa, ja voitto tuli helposti ajalla 15,8/2140m. Titania Hills kiri kakkoseksi ja Stonecapes Unity kolmanneksi. Credit To Easy ja Anna K. Garden saivat myös varmasti finaalipaikat.

- Lähtö sujui juuri niin, kuten oli ajateltu. Joni-Petterin hevonen (Credit To Easy) menee keulaan, sen takana on hyvä seurata. Hyvät fiilikset olivat loppukaarteessa. Saimme lähteä kiriin jo loppukaarteessa. Se oli hyvä, koska tamma saa kaarteessa hyvän vauhdin päälle”, Olli Koivunen kertoi.

Ari-Pekka Pakkasen valmentama Top Score oli kierroksen suursuosikki ja 65-kakkosen sankari. Hannu Torvinen ajoi keulaan toisella puolikkaalla. Top Score hallitsi ja voitti ylivoimaisesti ajalla 16,9a/2120m. Geegee Boomerang kiri vahvasti kakkoseksi.

Isto Kuisman valmentama Nemea Iceman palasi voittokantaan yhden laukkastartin jälkeen 65-kolmosessa. Hannu Torvisen ajama ruuna seurasi kirissä Mickey Matchia ja paineli lopussa ohi ja ykköseksi. Mickey Match tarjosi hyvän vastuksen ja oli kakkonen.

Emma E ei pystynyt voltin ykkösradalta pitämään johtopaikkaa toisessa TammaCupin-karsinnassa (65-nelonen). Hannu Korpi oli tarkkana, hän nosti Emma E:n kärkeen painelleen Amanda Evon rinnalle. Emma E lipui maalisuoralla vakuuttavasti ykköseksi. Makes Me Credit kiri johtavan takaa kakkoseksi. Amanda Evo kesti kolmanneksi. Braxton ja Amazing Sound menivät myös finaaliin.

- Tässä on tulos, kun pystyy pikkupakkasella treenaamaan. Emma on sen verran pirteä, että jutellaan joskus myöhemmin, Hannu Korpi totesi voittajahaastattelussa.

Kari Savolaisen valmentama Truthisoutthere oli vahvin kolmannessa TammaCupin karsinnassa. Wildrose Sala kiirehti avauspuolikkaalla keulaan. Tommi Kylliäisen ajama Truthisoutthere eteni rinnalle.

Maalisuoralla Savolaisen tamma oli vahvin. Se eteni ykköseksi ajalla 16,6/2140m. Infinette pujotteli sisäradalle ja pinkaisi kakkoseksi. Eko Laconda kiri kolmanneksi. Dightisclass ja Simon Angel nähdään myös loppukilpailussa. TammaCupin finaali kymppitonnin ykkösellä juostaan lauantaina 3. helmikuuta.

- Juoksupaikka johtavan rinnalla ei ollut toivepaikka, mutta uskoin, että Truthisoutthere jaksaa myös siitä. Hevosella pitää olla hyvä juoksupää, jotta se kestää vaativan juoksupaikan. Loppusuoralla piti olla tarkkana, ettei Santtu (Infinette) pääse liian aikaisin kiriin, Tommi Kylliäinen totesi.

Teräsmiesliiga oli 65-kierroksen päätöskohde. Antti Teivainen ajoi Brolle F:n keulaan avauspuolikkaan täyttyessä. Brolle F sai tehdä oman juoksun. Maalisuoralla Teivainen katsoi, ettei takana seurannut Might Be Romeo saa kiritilaa. Brolle F viiletti voittoon ajalla 17,9/3120m. Might Be Romei oli johtavan selästä hyvä kakkonen. Brolle F voitti viimeksi Neljä Kilometriä Vermon kauden 2023 päätösraveissa.

- Brolle on huippukunnossa, se on unelmahevonen ajaa. Sillä on hyvä jakso, kesällä vauhti ei tahdo riittää, mutta talvi käy ja hokit sopivat, Teivainen sanoi.