Mellby Jinx ja Daniel Wäjersten saivat Kultajousi Finlandia-Ajon kutsun numero 10

Kova maileri Mellby Jinx täydentää Finlandia-kymmenikön (kuva: Terhi Piispa-Helistén).


Finlandia-Ajon 2024 "kymppipelaaja" Mellby Jinx ja sen valmentaja-ohjastaja Daniel Wäjersten tuovat vahvan mausteen peliin. Ensi sunnuntain 45. Finlandia-Ajo täydentyy kovaan valjakkoon. Maanantaina kello 12 Vermon medioiden suorassa lähetyksessä arvotaan lähtöpaikat.

Ruotsin ravivalmentajataivaan uusin iso tähti 34-vuotias Daniel Wäjersten lunasti paikkansa Kultajousi Finlandiassa Seinäjoki Racen sankarilla Borups Victoryllä. Siitä paikasta pohjoisemman Ruotsin pääradan Bergsåkerin valmentaja kieltäytyi, mutta häneltä löytyi tallistaan yhtä kova kortti peliin - Mellby Jinx.

"En halunnut lähteä Borups Victoryllä kahden viikon välein melko pitkälle Suomen reissulle", Daniel Wäjersten kertoo.

"Toisaalta ajattelen, että lyhyelle matkalle Mellby Jinx voi olla parempi veto. Hevoset ovat hyvin tasavahvoja, mutta Mellby Jinx on selvästi nopeampi pätkällä. Kuten esimerkiksi Mikkelissä viime kesänä nähtiin, Mellby Jinx on räjähtävän nopea. Siellä kaikki ei lopulta mennyt nappiin, vaikka kova tulos saatiinkin. Koitamme hakea Suomesta nyt revanssia tuolle nelossijalle. Mellby Jinx on aloittanut kauden tosi vahvasti ja tulen Suomeen pärjäämään yhdellä, vaikka olette saaneet kovan porukan kasaan. Olen hyvin tyytyväinen hevoseeni."

Mellby Jinx ravasi St Michel -ajossa viime kesänä tosiaan ennätyksensä 08,7 keulasta 07,7-vauhtisen avauskierroksen jälkeen. Kuusivuotias ruuna on ollut huippu kaksivuotiskaudestaan alkaen. Uran alku tapahtui Svante Båthin valmennuksessa. Mellby Jinx nappasi avauskaudellaan muun muassa Breeders Coursen voitollaan 600 000 kruunua ja Uppfödningsloppin kakkosellaan 700 000 Ruotsin valuuttaa. Kolmevuotiskausi oli lievä pettymys, vaikka Kriteriumin kolmosesta irtosi peräti miljoona kruunua. Tämä kertoo hevosen luokasta, kun tuollainen pottikin oli lievä pettymys. Nelivuotiaana Mellby Jinx ei enää yltänyt aivan ikäluokan kärkeen.

Nelivuotiskauden lopussa Mellby Jinx siirtyi Sundsvalliin Daniel Wäjerstenin talliin, ja siellä se on kääntynyt uuteen nousuun. Ruuna on pitänyt tasonsa aiempaa ailahtelua varmemmin. Jättipotti on silti vielä haussa. Mikkelissä sitä tavoiteltiin, mutta kokolaput tekivät ruunasta liian tulisen, ja kova alkuvauhti kostautui. Kuitenkin viisivuotiskausi toi 714 kruunua vajaat miljoonan kruunun ansiot. Tämä kausi on alkanut kolmella nousujohteisella esityksellä, ja Vermoon Daniel Wäjersten saapuu huippuvireisellä Ready Cashin pojalla.

Mellby Jinx on ansainnut urallaan 4 884 648 kruunua. Se on 36 kisassaan juossut totosijat 7-9-6. Vertailun vuoksi esimerkiksi tallin samanikäisellä Borups Victorylla on 30 starttia totosijoin 13-8-1, 4 073 315 kruunua ja ennätys 10,7 täydeltä matkalta.

Vermon Kultajousi Finlandia-Ajoon 5.5.2024 kutsutut hevoset:

Hail Mary, Ruotsi
Stoletheshow, Ruotsi (valmentautuu Norjassa Frode Hamren tallissa)
Vivid Wise AS, Italia
Global Withdrawl, Suomi
Staro Mack Crowe, Ruotsi
Betting Pacer, Ruotsi
Danao Degli Dei, Italia (valmentautuu Ruotsissa Adrian Kolgjinin valmennustallissa)
Dozen of Oysters, Suomi
Kurri Jari Boko, Suomi

Mellby Jinx, Ruotsi

Lisätietoja:

Jarkko Korhonen
p. +358 45 7881 6203

kilpailupäällikkö, Vermo Areena