Mo Salah Derby-sarjan vahvin

Patri Filatoffin ajama Mo Salah ravasi 4000 euron ykkösen Derby-sarjassa. Patri Filatoff on myös kasvattaja, Jyrki Filatoff valmentaa.

Arctic Dash ja Shaqir kävivät alussa kamppailua johtopaikasta. Derby-finalisti Shaqir painui keulaan. Patri Filatoff käänsi Mo Salahin neljännestä sisältä toisen jonon vetäjäksi. Mo Salah oli kirivaiheessa vahvin ja paineli ykköseksi ajalla 16,2/2640. Ava Ariana kiri kolmannesta ulkoa kakkoseksi ja Arctic Dash kolmanneksi.

- Meillä oli isot tavoitteet tälle kaudelle, mutta ihan niitä emme saavuttaneet. Derby-karsinnan jälkeen pidimme pienen paussin, ja viimeksi Turun Kasvattajakruunu-lähdössä hevonen oli jo hyvä. Tänään se oli tosi hyvä. Uskon, että se on parhaimmillaan 5-vuotiaana. Liisasin emätamman, ja toivoin, että saamme mustan orivarsan Maharajahista, sen saimme, kun Mo Salah syntyi, Patri Filatoff sanoi.

Jussi Suomisen valmentama Laurilan Jokeri oli 65-kierroksen pankki ja kaiken luottamuksen arvoinen. Antti Teivainen ajoi Laurilan Jokerin johtopaikalle. H.V. Tuurin poika jätti muut maalisuoralla ja meni ykköseksi ajalla 26,8a/2120. Voitto oli kolmas peräkkäinen Vermossa. Valle Saga kiri sisärataa pitkin kakkoseksi ohi Hetkun.

- Lähtö meni niin kuin ajateltiin. Menimme keulaan, ja Marko (Hetku/Heikari) tuli rinnalle. Laurilan Jokeri on mennyt kesän aikana paljon eteenpäin ja rauhoittunut kilpailemaan, Teivainen kertoi.

Yohan Hills otti toisen peräkkäisen ykkösen 65-kolmosessa, joka oli Karanor Teräsmiesliiga. Tommi Kylliäinen aloitti kirin toisesta ulkoa, ja Juuso Holttisen valmennettava eteni vakuuttavasti ykköseksi ajalla 15,4/3120. Williamsburg kiri kolmannesta sisältä kakkoseksi. Suosikki Readly Eagle veti juoksua aina maalisuoralla saakka, mutta se laukkasi.

- Yohan Hills on ollut pitkään kunnossa, vaikka voittoja on alkanut tulla vasta nyt. Tänään sen tyyli oli tosi hyvä, ja hevosen kunto on nousussa, Tommi Kylliäinen totesi.

Like Your Way otti uransa avausvoiton 65-nelosessa, joka oli Kohti Divisioonia -lähtö. Eko Odessa ampaisi johtopaikalle, ja Tapio Perttusen ajama Like Your Way sai paikan keulahevosen takaa. Like Your Way löysi kiritilaa maalisuoran alussa, ja spurttasi ykköseksi ajalla 15,7a/2120. Miracle Of Love kiersi päätöskierroksen kolmatta rataa ja eteni kakkoseksi. Eko Odessa kesti kolmanneksi. Like Your Way pääsi irti voittajaseremonioissa. Se saatiin kiinni muutaman kierroksen karkumatkan jälkeen.

- Yllätyin voitosta, mutta juoksu meni tänään niin hyvin, että voitto tuli. Pääsimme johtohevosen taakse, ja vauhti oli sopivan reipasta, se sopi meille, ja kaikki meni nappiin, Perttunen sanoi.

Juha Lindroosin Vonkari valloitti kylmäveristen ykkössarjan. Santtu Raitala ajoi Siporin pojan ykkösradalta keulaan. Vauhti oli tasaisen reipasta, ja Vonkari meni ykköseksi ajalla 24,2a/2120. Viulan Voitto oli johtavan rinnalta vahva kakkonen. Ukkoherra nousi hyvin kolmanneksi samaan rintamaan.

- Vonkari oli ennen starttia latautunut, mutta hevonen rauhoittui lähtöauton siiven takana menemään hyvin. Minulla oli koko matkan ajan hyvät fiilikset. Viulan Voitto halusi tulla rinnalla aina lähemmäs meitä omasta halustaan, ja Vonkari halusi vastata. Molemmat hevoset halusivat olla ensimmäisinä maalissa, Raitala kertoi.

Toto65-pelin päätöskohteessa saatiin yllätysvoittaja. Jukka Torvisen ajama Goldas Love kiri toisesta ulkoa ykköseksi. Pia Huusari on valmentaja. Stonecapes Victor oli johtavan rinnalta urhea kakkonen.

- Kun lähtölistat ilmestyivät, niin riemunkiljahduksia ei tullut, kun lähtörata oli 12. Onneksi sisäpuolella oli pari hitaampaa avaajaa, ja pääsimme sujuvasti toiselle radalle. Juoksu meni nappiin, ja Goldas Love seurasi hyvin Arin selässä (Stonecapes Victor/Moilanen). Tamman viimeisen 50 metrin rutistus oli tosi hyvä, JukkaTorvinen sanoi.

Ilta alkoi 3-vuotiaan BWT Joyn komealla leiskautuksella. Henna Halme ajoi BWT Joylla takarivistä heti alussa eteenpäin. Harper Blue Chipin poika kiersi 13-vauhtisella avauspuolikkaalla johtoon. BWT Joy piti muut kurissa 13-vauhtisella päätöspuolikkaalla ja paineli voittoon uransa avausstartissa ajalla 17,8a/2120. Wyoming Point kiri hyvin kakkoseksi.

Hannu Torvisen ajama Soketti oli paras Kohti divisioonia -lähdössä. Hannu Isotalon valmentama Soketti kiersi keulaan toisella puolikkaalla ja porhalsi ykköseksi ajalla 29,0a/2120. Soketti on kilpaillut viisi kertaa ja voittanut neljä lähtöä. Taarin Tahti pinnisti niukasti kakkoseksi ohi Ksenian.

Tuukka Varis vankisti johtoasemaansa Salamakypärät-kilpailusarjassa ja ajoi voiton yhdeksännessä osalähdössä Hamilton L.C:llä. Bossaround otti ykkösradalta johtopaikan. Varis löysi paikan kolmannesta ulkoa. Riina Rekilän Hamilton L.C. kiri vahvasti ja ehti voittoon ajalla 13,3a/1620. Bossaround piti kakkoseksi.

Pekka Korven Dolores Combo voitti illan päätöslähdön komealla loppukirillä. Orlando Vicin tytär ravasi porukan viimeisenä. Se kiersi viimeisen kaarteen kaukaa ulkoratoja ja tykitti voittoon ajalla 16,1a/2120. Speedy Oscar kiri myös takaa väkevästi ja nousi kakkoseksi.