Mogan Sunset johtopaikalta 3-vuotiaiden Tammasarjan ykkönen

Keskiviikon suurin ykkönen 5000 euroa maksettiin 3-vuotiaiden Tammasarjassa. Joni-Petteri Irrin valmentama tamma nappasi ykkösen ajalla 15,0/2120m.

Hannu Torvinen sai Mogan Sunsetin sujuvasti liikkeelle voltin ykkösradalta. RC Royaltyn tytär veti kierroksen 16,9. Mogan Sunset tuli päätöspuolikkaan 14,0-vauhtia ja irtosi voittoon ajalla 15,0/2120. Daisy Garden kiri neljännestä sisältä napakasti kakkoseksi. Takamatkalta startannut suursuosikki Arctic Estelle juoksi kolmantena toisen radan jonossa ja nousi kolmanneksi.

- Mogan Sunset oli hyvä jo Tampereella, kun ajoin sillä. Se teki tänään jättihyvän juoksun. Tamma oli tosi latautunut vielä lähdön jälkeen, Hannu Torvinen ehti kommentoimaan.

Toto65-kierros alkoi kylmäveristen Tammatähdellä. Kuningatarkilpailuissa pronssia ottanut Sirpsakka oli suosikki. Hannu Torvinen ajoi Satu Juntusen tamman johtopaikalle. Sirpsakka kiisi päätöspuolikkaan 21,1-vauhtia ja paineli ykköseksi ajalla 27,0a/2120m. Runoneito tuli johtavan takaa kakkoseksi.

- Kärkeen pääsimme helposti, ja Sirpsakka piti paikkansa varmasti loppuun saakka. Vauhti oli tosi kovaa jo viimeisessä kaarteessa, mutta hienosti tamma meni, Hannu Torvinen totesi.

Ville Mäkelän valmentama Brad Orden voitti toisen 65-kohteen. Santtu Raitala ajoi ruunan johtoon painelleen Rosetta Fridon rinnalle. Brad Orden painui keulaan maalisuoralla ja meni voittoon ennätysajalla 12,9a/1620m. Winner Of Love kiri kakkoseksi ja Global Embassy johtavan takaa kolmanneksi.

Artful Grace teki komean valmistelustartin ennen Villinmiehen Tammakilpailun karsintoja tammalähdössä, joka oli 65-nelonen. Tino Paldan ajoi Artful Gracen keulaan ohi BWT Hopin. Timo Korvenheimon valmentama Artful Grace pinkaisi päätöspuolikkaan 10,2-kyytiä ja jätti muut selvästi taakseen, voittotulos oli 15,4a/2120. BWT Hopi kiri pirteästi kakkoseksi.

- Tänään ei ollut pussitusriskiä kuten Forssassa, kun ajoin keulaan. Artful Grace oli rauhallinen ja rento tänään. Nyt on hyvät fiilikset, tänään oli etukengät pois, ja korvapalloja ei tarvinnut avata. Oljenkorsia jäi vielä Lappeeseen, Paldan totesi.

Christa Packalénin valmentama Lukaku di Quattro oli ykkösradalla 65-vitosessa. Hannu Torvinen piti sisäradalta johtopaikan. Lukaku di Quattro piti vauhdin reippaana ja paineli voittoon ajalla 12,1a/1620. Ykkönen oli Hannu Torviselle illan kolmas. Callela Ladybird juoksi johtavan takana ja pinnisti kakkoseksi.

Hopeadivisioona päätti illan 65-kierroksen. Ari Moilanen ajoi Time Matchin keulaan avauspuolikkaalla ohi Piece Of Heron. Markku Niemisen valmentama Time Match sai rauhoittaa vauhtia toisella puolikkaalla. Maalisuoralla Time Match erkani helposti muista ja voitti ajalla 13,7a/2120m ja toi Niemisen talliin toisen voiton. Go West Young Man kiri neljännestä ulkoa kakkoseksi.

- Time Match oli superhyvä viimeksi ja samoin tänään. Hyviä hevosia oli takana, ja niitä pitää tänään tarkkailla. Time Match jatkaa hienossa kunnossa, Moilanen kehui.

Ravi-ilta alkoi poisjääntien myötä kolmen hevosen tasokkaalla 2-vuotislähdöllä. Santtu Raitala karautti Ancion keulaan. Markku Niemisen valmentama Nuncion poika paineli varmasti ykköseksi ajalla 17,0/1620m. Zefyros seurasi johtavan takaa hyvin kakkoseksi. Fabulous Combo meni myös 17-tuloksen ja oli hyvä kolmas.

Suosikki Myrskypoju johti kakkoslähtöä, mutta takaa vyöryttiin. Tapio Perttusen ajama ja Reijo Borgströmin valmentama B. Uljas kiri kolmannesta sisältä ykköseksi. Hottine nousi sisäradalta kakkoseksi. Dalton Boogi kiri kolmanneksi. Myrskypoju oli neljäs.

Tuomas Korvenoja ajoi Mama Rockin keulaan avauskierroksen täyttyessä kolmannessa lähdössä. Mama Rock piti vahvasti kirineen In Shiny Starin takanaan ja voitti ajalla 17,3/2120.