Neljä kilometriä: Brolle F hallitsi, Voimaliiga: Rallin Muisto vahvin

Juho Hanhimäen valmentama ja Antti Teivaisen ajama Brolle F lähti suosikkina perinteiseen Neljä Kilometriä -kisaan ja voitti vakuuttavasti. Juha Tammen Rallin Muisto oli Ari Moilasen ajamana paras kylmäveristen Voimaliigassa.

Brolle F ja Mr Redington lähtivät 4120 metrin perusmatkalta. Antti Teivainen otti juoksun hallintaan Brolle F:n kanssa, ja Juha-Pekka Ahonen ankkuroi Mr Redingtonin johtohevosen selkään. Kaksi ensimmäistä kierrosta mentiin rauhallista vauhtia. Teivainen lisäsi vauhtia, ja Brolle F veti kolmannen kilometrin 17,7-kyytiä. Brolle F hallitsi ja paineli voittoon ajalla 19,5/4120m. Mr Redington seurasi hienosti kakkoseksi. MAS Capacity kiri kolmanneksi, parempaankin olisi ollut mahdollisuuksia, mutta Esa Holopaisen mukaan hevonen painoi loppusuoralla sisälle.

-Neljän kilometrin kilpailu vaatii hevoselta rauhallisuutta niin, että hevonen malttaa mennä sellaista vauhtia, mitä kuski haluaa. Kuskin pitää muistaa laskea oikein kierrokset. Brolle oli tosi hyvä koko matkan. Kahden kilometrin jälkeen lisäsin vauhtia. Brolle tuli korvat kiinni maaliin, Teivainen sanoi.

Kylmäveristen Voimaliiga ajettiin kolmen kilometrin matkalla. Ari Moilanen ajoi Rallin Muiston keulaan toisella kilometrillä. Juha Tammen voimanpesä hallitsi ja viiletti voittoon ajalla 28,1/3180m. Hurman Viesker sai myöhään kiritilaa, mutta ehti kakkoseksi. Suosikki Elan kiersi johtohevosen rinnalle ja jaksoi neljänneksi.

Kaisa Tupamäki-Kukkamon Lorvikatari voitti 65-pelin kakkoskohteen. Esa Holopainen ajoi alussa takarivistä eteenpäin ja pääsi keulaan ohi Torpeedon. Teemu Okkolin käänsi Torpeedon heti toiselle radalle ja painui uudelleen johtoon. Torpeedo laukkasi viimeisellä takasuoralla. Fager pääsi keulaan, mutta Lorvikatari tuli terävästi rinnalle ja pinnisti ykköseksi.

Kolmoskohde oli lämminveristen 2620 metrin ryhmäajo, josta tuli Melanie Ingmanin valmentaman Lars de Veluwen näytös. Hannu Torvinen ajoi Lars de Veluwen keulaan jo alkumatkalla. Brad de Veluwen 5-vuotias poika jätti muut maalisuoralla ja voitti ylivoimaisesti ajalla 17,5a/2620m. Anders kiri takaa kakkoseksi.

-Näin Melanien ajaman lämmityksen, ja Lars de Veluwe näytti latautuneelta. Sellainen hevonen oli myös startissa. Se voitti helposti tänään ja tuli kovaa maaliin, Hannu Torvinen sanoi.

Kari Savolaisen valmentama Truthisoutthere kiri neloskohteen voittoon. Kaiser Wibb veti kolmannen radan jonoa, ja Tommi Kylliäisen ajama Truthisoutthere seurasi sitä. Maalisuoralla Truthisoutthere ohitti Kaiser Wibbin ja voitti ajalla 15,3a/2120m. Truly Easy kiri kolmanneksi. Jacques Hyneman veti kovaa ja väsyi ymmärrettävästi lopussa.

-Viivästyminen vaikutti myös Truthisoutthereen, se oli aika innokas, kun lähtöä odoteltiin. Saimme hyvän juoksun ja hyvän hevosen selän. Uskoin, että ehdimme voittoon, Kylliäinen kertoi.

Oona Halmeen ajama Bigwig Swamp teki loistojuoksun 65-pelin päätöskohteessa. Teemu Okkolinin valmentama ruuna paineli lähtökiihdytyksessä keulaan. Halme sai matkalla ottaa vauhtia pois. Bigwig Swamp tuli päätöspuolikkaan 11,7-vauhtia ja eteni helppoon voittoon. Condesa sai kolmannesta sisältä kiritilaa ja tykitti kakkoseksi. Kun Ari Moilanen jäi kakkoseksi, niin Santtu Raitalan Vermon ohjastajaliigan voitto varmistui.

Keskiviikkoilta alkoi lämminveristen alokassarjalla. Tuomas Korvenojan Hurriganes johti koko matkan ja voitti ajalla 17,9/2120m.

Jukka-Pekka Kauhasen Supernainen oli nimensä mukainen tammalähdössä. Se eteni voittoon ajalla 33,4/2140m. Supernainen on kilpaillut neljä kertaa ja voittanut jokaisen lähdön.

Jenni Danielssonin valmentama Al’s Boozy Suzy voitti Vermossa ennen joulua ja jatkoi ykkösellä myös joulun jälkeen. Riku Salminen ajoi Al’s Boozy Suzyn varmasti keulaan tammalähdössä. 5-vuotias Crazedin tytär piti paikansa helposti ja voitti ajalla 14,7a/2120. Lake’s Diana ja Saonoi seurasivat sisäradan paikoilta seuraaviksi.

Vermon kauden 2023 päätöslähdössä nähtiin tasainen maaliintulo. Ari Moilasen ajama Por Glam Rock juoksi johtopaikalla. Olli Koivusen ohjastama Very Match tuli rinnalle ja pinnisti maalilinjalla ykköseksi. Harri Koivusen talli oli valmentajien ykkönen Vermossa, kun mittarina oli voittosumma. Koivusen tallin hevoset juoksivat Vermosta tänä vuonna lähes 250 000 euroa.