Neljä Kuuma Cupin karsintaa keskiviikon Toto65-pelissä

Jääkiekkoilija Antti Pihlström ja Sam The Man Pääsivät kesäkuussa juhlimaan Vermon voittoa. Nyt kaksikko metsästää lähdössä 7 Kuuma Cupin finaalipaikkaa.


Heinäkuun viimeisenä keskiviikkona ratkotaan Kuuma Cupin finalistit. Kisaan ilmoittautui kaikkiaan 58 hevosta. Neljä karsintaa ajetaan Vermossa ja yksi Joensuussa. Finaali juostaan Vermossa keskiviikkona 9. elokuuta, voittaja saa 8000 euroa.


Hienokuntoinen Lars de Veluwe on suosikki Vermon ensimmäisessä karsinnassa, joka myös aloittaa keskiviikon Toto65-pelin. Melanie Ingmanin valmentama ruuna on voittanut tällä kaudella jo kolme kertaa. Toinen Brad de Veluwen poika Brad Orden on kova haastaja.


Voitokas Ranch Whodidwhat on toisen karsinnan suosikki. Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettava on tällä kaudella kilpaillut kahdesti ja voittanut molemmat startit.


Hanna Lepistön valmentama Drogon palasi voittokantaan Vermossa pari viikkoa sitten ja hakee kolmannessa karsinnassa uutta ykköstä Antti Teivaisen ajamana. Valmentaja Juho Ihamuotila ajaa itse Rivercapes Royalia, joka on kova vastustaja sisäradalta.


Antti Pihlströmin Sam The Man ja Henna Halmeen Space Oddity ovat menneet viime kilpailuissa hyvin ja metsästävät finaalipaikkoja tiukasti neljännessä Kuuma Cupin karsinnassa. Swanandonly ja Queen Of Gold ovat myös hienossa vireessä.


Viides Toto65-kohde on vauhdikas mailin ryhmä enintään 24 500 euroa tienanneille. Kari Savolaisen Whodouthinkuare, Harri Koivusen Precious Rock ja Emma Väreen Conrads Lill Babs starttaavat eturivistä. Pertti Isotalon Farfallone kiisi St Michel-viikonloppuna mailin 11,9-aikaan. Se lähtee takarivistä.


Toto65-kierros päättyy hienotasoiseen haastajadivisioonakarsintaan, joka juostaan 2620 metrin matkalla. Marjo Lindströmin General Norrgård on yksi kesän menestyjistä ja ykkösradalta lähdön suosikki. Jari Kinnusen Jakob K.Boko palaa pitkältä tauolta. Se hurjasteli talvella monta voittoa. Moniman, Roseland, Truthisoutthere ja kumppanit, lähdössä on monta viime viikkojen menestyjää.


Vauhdikasta menoa nähdään jo ennen 65-kohteita. Montévaljakoiden Prix de Teivo -karsinnassa jahdataan finaalipaikkoja Teivon finaaliin. Tutut montémenestyjät J.H.Mannerheim, Mainio ja Isabel B.R. saavat vastaansa harvemmin montéssa nähdyt Arctic Loverin ja Zolamanin.