Payet aloitti keskiviikon Toto65-kierroksen, Manstone Two U, Wildrose Sala ja Emma E voittivat Tammojen JouluCupin karsinnat

Itsenäisyyspäivänä tarjoiltiin hienoa urheilua. Kolmesta Tammojen JouluCupin karsinnasta haettiin paikkoja seuraavan viikon lauantain finaaliin.

Avoimen luokan lämminveriset aloittivat Toto65-jackpotkierroksen. MAS Capacity ja American Hero ottivat odotetusti yhteen heti lähtökiihdytyksessä. Pekka Korven American Hero painui keulaan ensimmäisessä kaarteessa. MAS Capacity seurasi takana. Payet jäi vetämään toisen radan jonoa. Juha Utalan Payet oli maalisuoralla vahvin ja pinnisti ykköseksi ajalla 14,2a/2120m. American Hero tsemppasi kakkoseksi. Cash Maker nousi kolmanneksi. MAS Capacity ei saanut lopussa kiritilaa.

-Ajattelin, että Pekka (American Hero) ja Antti (MAS Capacity) olisivat ajaneet alussa pitempään kilpaa, mutta he pääsivät sopuun aika nopeasti, ja me jäimme vetämään toista rataa. Loppukaarteessa katsoin, että Antin hevosella johtavan takana on voimia jäljellä. Siksi jätin ratkaisun tekemisen ihan loppuun, Juha Utala kertoi.

Karanor Teräsmiesliigassa saatiin yllätys, kun Chase eteni voittoon. Suosikki Staro Quincy paineli ensimmäisellä takasuoralla keulaan ohi Chasen. Arto Laaksonen käänsi Chasen kiriin viimeisellä takasuoralla, ja Teemu Jurvasen valmennettava meni ykköseksi ajalla 17,1/3120m. Voitto oli Chasen uran viides Vermossa. Franz Jäger kiri vahvasti kakkoseksi. Staro Quincy kesti kolmanneksi.

-Tämä oli toinen startti tauolta, Kouvolan aloitus ei sujunut hyvin, joten voittoa en osannut odottaa. Chase painoi matkalla aika lailla ohjille, mutta jaksoi hyvin loppuun, Laaksonen sanoi.

Mika Mäkelän valmentama Elan oli itse varmuus kylmäveristen ykkössarjassa. Suomen Leijonan ansioristillä palkittu Antti Teivainen ajoi Elanin keulaan 600 metrin juoksun jälkeen. Elan hallitsi ja voitti ajalla 27,6/2660m. Siirin Valtsu kiri takaa kakkoseksi. Rallin Muisto seurasi Elanin takana kolmanneksi.

-Lähtö oli pieni, ja tarkoitus oli ajaa takaa. Mutta pääsimme kuitenkin heti Arin (Rallin Muisto) perään ja siitä johtoon. Hyvä paine oli ohjissa, ja tilanne oli koko ajan kontrollissa. Elan on hieno hevonen ja kehittyy jatkuvasti, Teivainen totesi.

Enintään 25 000 euroa tienneiden Tammojen JouluCup-karsinta oli 65-pelin neloskohde. Callela Beta juoksi johtopaikalla. Olli Koivunen käänsi Wildrose Salan toisesta ulkoa kiriin takasuoralla, ja Harri Koivusen tallin tamma viiletti ylivoimaiseen voittoon ajalla 15,0a/2120m. Dragon’s Eye kiri kakkoseksi ja finaaliin, joka ajetaan lauantaina 16.12.

-Wildrose Sala on tehnyt koko ajan hyvää jälkeä. Tänään tamma näytti parasta osaamistaan. Aikaisemmin se on vaatinut tarkan juoksun, mutta nyt se tuli voittoon takasuoralta alkaneella kirillä. Kun käänsin hevosen kolmannelle, niin tiesin, että meillä on lähdön paras hevonen, Olli Koivunen kehui.

Enintään 10 000 euroa tienanneiden Tammojen JouluCup -karsinnassa paineltiin kovaa. Countess Isabella piti kiinni johtopaikasta, ja Emma E prässäsi rinnalla. Hannu Korpi sai johtopaikan viimeisellä takasuoralla, ja Emma E porhalsi ykköseksi ajalla 14,7a/2120m. Amanda Evo kiri kakkoseksi.

-Ihmettelin, kun keula ei ollut tarjolla, mutta ajoin omaa hevostani, ja uskoin, että vastustaja jossain vaiheessa karisee siitä. Emma harppoo menemään tosi tehokkaasti, Hannu Korpi kertoi.

Antti Teivainen ajoi toisen 65-voittonsa päätöskohteessa. Juho Hanhimäen valmentama Brolle F sai maukkaan reissun toisessa ulkona ja eteni Teivainen ajamana vakuuttavasti ykköseksi ajalla 14,0a/2120m. Hugo Journey laukkasi alkumatkalla. Se nousi vielä vahvasti kakkoseksi.

-Brolle ei ole starttiraketti, mutta onneksi porukka repesi heti alussa, ja pääsimme nousemaan heti hyvään juoksupaikkaan. Jo takasuoralla alkoi tuntua hyvältä, ja sen jälkeen homma oli helppoa. Brolle F on miellyttävä hevonen ajaa, Teivainen totesi.

Ensimmäinen Tammojen JouluCup-karsinta ajettiin ennen 65-pelin alkua. Tommi Kylliäinen piti päättäväisesti johtopaikan sisäradalta Manstone Two U:lla. Marja Haakanan tamma veti varmasti maaliin saakka ja voitti ajalla 15,8a/2120m. Lake’s Diana kiersi toisesta ulkoa kakkoseksi. Stonecapes Ulrica seurasi sisärataa pitkin kolmanneksi. Violetta Face ja Al’s Boozy Suzy saivat myös finaalipaikat.

-Alussa jouduttiin laittamaan kaikki peliin, jotta saimme puolustettua johtopaikan. Hevonen tasaantui menemään sen jälkeen rauhallisesti, mutta loppua piti taas tulla kovaa, Kylliäinen sanoi.

Avauslähdön voitto meni Jyväskylään. Tero Ahovuoren Rummeli lähti yksin paalulta matkaan. Ahovuori ratkaisi pelin kolmannelle puolikkaalla, jonka Rummeli paineli 28,7-vauhtia. Rummeli voitti ajalla 32,1/2120m. Fraasi kiri takaa kakkoseksi.

Suomen Leijonan ansioristillä palkittu Ari Moilanen ajoi voiton kakkoslähdössä. Hän karautti Coconut Matchin keulaan heti alussa. Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama 3-vuotias oli omaa luokkaansa ja voitti ajalla 16,3a/2120m. Antti Pihlströmin Naranjah seurasi kakkoseksi.