Posokka piti kaikki takanaan Tammalähdössä

Ykkösluokan kylmäveritammojen lähtöön päättyi keskiviikon tapahtumat, ja joulun odotus alkoi. Esa Holopaisen ajama ja Jani Kiesin valmentama Posokka voitti 3000 euron palkinnon.

Holopainen ajoi Posokan keulaan, avauskierros mentiin 29,8. Suvelan Unelma seurasi johtohevosta ja nousi rinnalle. Maalisuoralla käytiin kova kamppailu. Suvelan Unelmalla oli jo hienoinen yliote, mutta Posokka tuli takaisin ja kurkotti ykköseksi ajalla 28,3/2120m. Suvelan Unelma antoi tiukan vastuksen ja oli mainio kakkonen. Suosikki M.A. Piste nousi pisimmältä takamatkalta neljänneksi.

- Posokka on tosi kiva hevonen. Normaalisti se on myös ravivarma, mutta viime startissa tuli laukkoja. Nyt balanssia kevennettiin, ja ravi maittoi. Posokka menee parhaiten, kun se saa kilpailla kerran viikossa, Holopainen sanoi.

Toto65-kierros alkoi Yosemite Samin ja Emma Väreen voitolla. Valjakko johti koko matkan ja piti takaa kirineen Rosetta Fridon takanaan. 3-vuotiaan Yosemite Samin voittotulos oli 16,9a/2120m.

Keulavoitolla jatkettiin. Teemu Okkolin ajoi Filiokkuksen johtopaikalle. Fiilingin 5-vuotias poika taisteli sitkeästi ja piti ykköseksi, vaikka laukannut Kunnaan Estelle kiri aivan tuntumaan. Suosikki Costner laukkasi kahdesti.

Kolmannessa 65-kohteessa saatiin kotiradan voittaja. New Grove Waylon keulassa ja rinnalla Magazine Match pitivät yllä kovaa vauhtia, kierros mentiin 13,0. Henna Halme odotteli toisessa ulkona ja käänsi Saonoin kiriin takasuoralla. Saonoi viiletti keulaan 300 jäljellä ja meni ylivoimaiseen voittoon ajalla 13,9a/2120m. Rosima kiri kakkoseksi.

- Saonoi on hieno tamma, se haluaa aina tehdä parhaansa. Tänään ei satsattu lähtöön, onneksi keulassa oli kova vauhti. Kun käänsin kiriin, fiilikset olivat hyvät, Halme kertoi.

Neljännessä 65-kohteessa tuli yllätysvoittaja. Riku Salmisen ajama Al’s Boozy Suzy kiri vahvimmin ja eteni ykköseksi ajalla 14,5/2140m. Jenni Danielssonin valmentaman tamman voittajakerroin oli 48,66. Callela Ikaros kiri kakkoseksi ja täydensi Henna Halmeen hienoa iltaa. Suosikki Kyle Web sai raskaan juoksun, eikä jaksanut kärkisijoille.

Vitoskohteen Papa Rock oli kierroksen pankki, ja kaikkien peliprosenttien arvoinen. Tuomas Korvenoja nappasi sisäradalta johtopaikan. Kovin vastustaja New Grove Xtacy juoksi johtavan takana. Papa Rock hallitsi ja viiletti voittoon ajalla 16,1a/2620m. Voitto oli Kotihalli Oy:n omistaman 3-vuotiaan viides peräkkäinen. New Grove Xtacy seurasi hyvin kakkoseksi.

- Sain ajaa juuri niin kuin halusin. Papa Rock oli alussa ehkä vähän pirteä, mutta tasoittui ja voitti helposti. Hevonen teki taas kaiken oikein tänään. Toivotaan, että Papa Rock kehittyy edelleen, ja pääsemme ensi vuonna Ruotsin ikäluokkalähtöihin. Kuopion uudenvuodenaaton kilpailu ajetaan vielä tänä vuonna, Korvenoja kertoi.