Ratikalla raveihin 25.10. - Hopeadivisioonat tähdittävät keskiviikon päätöskohteita

Viisori voitti Vermossa viimeksi syyskuussa. Mika Mäkelän valmennettava hakee paluuta voittokantaan Hopeadivisioonan karsinnassa (kuva: Pekka Salonen).

Ensi keskiviikkona pääkaupunkiseudulla pääsee yli 45 vuoden tauon jälkeen raitiovaunulla raviradan luokse, kun uusi pikaratikka Raide-Jokeri aloittaa liikennöinnin. Vermon pysäkit sijaitsevat raviradan takasuoran takana. Lähempänä pääsisäänkäyntiä on "Vermo" ja lähempänä tallialuetta "Ravitie". Keskiviikkona 25.10. Vermoon on ilmainen sisäänpääsy Ratikalla raveihin -teemalla.

Keskiviikon sporttia vauhdittaa viisi divisioonakarsintaa. Kisat alkavat kahdella shetlanninponien ravilähdöllä klo 17.20. Illan Toto65-kierros huipentuu hopeadivisioonien karsintoihin.

Kylmäveristen hopeadivisioona juostaan lähtönä kahdeksan, joka on 65-vitonen. Heikki Hoffrenin Lipassi voitti Kriteriumin vuosi sitten. 5-vuotias Apassin juoksi tiistaina vanhempia hevosia vastaan Teivossa ja kiri väkevästi kakkoseksi. Lipassi on yksi suosikeista keskiviikkona.

Mika Mäkelän Viisori jatkaa hienossa kunnossa ja on ehkä Lipassin kovin haastaja. Viimeksi Viisori hävisi vain tallikaveri Elanille. Vieskoff ja Rallin Muisto ovat myös hyvässä vedossa.

Lämminveristen hopeadivisioona keräsi täydet 12 hevosta kamppailemaan 3000 euron ykkösestä. Hyvin menestyneet BWT Gazeau, Exuberance, Go West Young Man ja Piteraq arvottiin takariviin. Credit To Love tulee tauolta ja lähtee ykkösradalta. Astrum, The Dude ja Vermon suurkimpan Team Vermon Bolt Kronos kuuluvat myös suosikkeihin.

Haastajadivisioona aloittaa Toto65-kierroksen. Fantom Factor, Whodouthinkuare, Top Class Kemp ja Williamsburg lähtevät ykkösjahtiin radoilta 8, 10, 11 ja 12. Koko nelikolla on voitto alla. Derby-päivänä voittanut Trailblazer haastaa.

Ennen 65-kohteita ajetaan 2-vuotislähtö. Pekka Korven tähtivarsa Arctic Estelle on mukana. Se hakee jo kauden neljättä voittoa suursuosikkina.

Keskiviikon käsiohjelma tästä linkistä.