Roberto Classico, West Side Story, The First Boy ja Briljera veivät Kuuma Cupin Vermon karsinnat

Neljä Kuuma Cupin karsintaa vauhdittivat keskiviikkoa. Finaali kymppitonnin ykkösellä juostaan keskiviikkona maaliskuun kuudes päivä.

Illan Toto65-kierros alkoi Callela Ikaroksen ja Henna Halmeen tyylikkäällä voitolla. Kotiradan valjakko pystyi pitämään sisäradalta johtopaikan. Veijo Heiskasen valmentama Callela Ikaros ei antanut muille mahdollisuuksia, vaan eteni ykköseksi ajalla 14,0a/1620m. Full Picture seurasi johtavan takaa kakkoseksi. Al’s Boozy Suzy kiri kolmanneksi.

- Alussa piti satsata kaikki lähtökiihdytykseen, jotta saimme pidettyä johtopaikan. Sen jälkeen kaikki oli helppoa. Tiesin, että Callela Ikaros on kunnossa, enkä huolestunut kovasta avauksesta”, Henna Halme kertoi.

Ensimmäinen Kuuma Cupin karsinta oli 65-kakkonen. Esa Holopainen ajoi Roberto Classicon keulaan kovassa kiihdytyksessä. Se oli juoksun ratkaisu. Tiina Rissasen Roberto Classico paineli voittoon ajalla 18,5a/2120m. Antti Teivainen yritti Navy Bluella alussa myös keulaan, mutta Roberto Classicon ohi ei ollut asiaa. Navy Blue pinnisti kakkoseksi ja finaaliin.

- Olen tykännyt Roberto Classicosta heti, kun ajoin sillä ensimmäistä kertaa. Se on hieno katsella ja hyväsukuinen. Jatkoa odotetaan mielenkiinnolla, Holopainen sanoi.

Harri Koivusen ajama West Side Story voitti toisen Kuuma Cupin karsinnan. Mascara Match ampui johtopaikalle. West Side Story juoksi keulahevosen takana. Koivunen käänsi Henri Virtasen valmentaman West Side Storyn kiriin maalisuoralla, ja voitto tuli ajalla 17,6a/2120m. Mascara Match oli kakkonen ja meni finaaliin. Suosikki Hurriganes laukkasi loppukaarteessa.

- Mekin lähdimme reippaasti matkaan, mutta Antilla (Teivainen/Mascara Match) lähti vielä kovempaa. Antilla oli sellainen ilme, että turha oli vastata, Koivunen totesi.

Heikki Pyykön omistama ja valmentama The First Boy oli kolmannen Kuuma Cupin karsinnan paras. Tommi Kylliäinen karautti keulaan ensimmäisellä takasuoralla. The First Boy paineli helposti ykköseksi ajalla 16,8a/2120m. Kaukaa Limingalta saapunut 3-vuotias Wik’s Noe Pee kiri Antti Teivaisen ajamana kaukaa takaa vahvasti kakkoseksi. Suosikki Jesper Williams pinnisti kolmanneksi.

- The First Boy on tuttu hevonen, se on ollut meillä valmennuksessa. Se on helppo hevonen ajaa. Jo viimeksi ruuna teki paussilta ja laukan jälkeen hyvän juoksun, Kylliäinen sanoi.

Henna Halmeen Briljera teki hurjan esityksen neljännessä Kuuma Cupin karsinnassa. Briljera pamautti eturivin uloimmalta radalta keulaan. Stoneisle Unique prässäsi rinnalla avauskierroksen. Briljera kesti kaiken ja viipotti voittoon ajalla 17,0a/2120m. Baron Dana teki vahvan kirin takaa ja nousi kakkoseksi.

- Briljera kävi vähän kierroksilla, kun tuli uusintalähtö. Mutta hevonen oli tosi hyvä, vaikka saatiin prässiä alkumatkalla. Päätin kokeilla ajaa johtopaikalta, ja se onnistui, Henna Halme kertoi.

Länsicupin karsinta oli Toto65-pelin päätöskohde. Alku mentiin reippaasti, ja Jack Of All Trades painui keulaan. Grande No Less eteni kolmatta rataa keulan rinnalle ja piti vauhdin reippaana. Juha Utalan ajama Grande No Less puristi maalisuoralla ykköseksi ohi hyvin taistelleen Jack Of All Tradesin. Denise Combo kiri kolmanneksi ja BWT Ghost neljänneksi. Neljä parasta nähdään Teivon finaalissa.

- Grande No Lessillä oli sopiva voittosumma tähän kilpailuun, ja päätettiin ajaa vielä tämä ennen pientä taukoa. Hevonen meni rauhallisesti kolmatta rataa pitkin johtavan rinnalle. Itse en aja finaalissa, mutta kyllä tälle hevoselle kuski löydetään, Utala sanoi.

Keskiviikon tapahtumat alkoivat Lumi-Peten voitolla. Olli Koivunen ajoi Tiia Taurun valmennettavan johtopaikalle. Juoksu sujui Lumi-Peten ja Koivunen juniorin hallinnassa. Varma voitto tuli ajalla 31,6/2120m. Pipareemo kiri kakkoseksi ohi Suvelan Roihun, joka taivalsi johtavan rinnalla.

Sutkautus oli kakkoslähdön ykkönen ja jatkaa uraansa ilman tappioita neljän kilpailun jälkeen. Timo Tenhusen valmentama Sutkautus ravasi johtohevosen rinnalla. Teemu Okkolin ajoi tamman keulaan viimeisellä takasuoralla, ja varma voitto tuli ajalla 33,1a/2120m. Mulori kiri kakkoseksi.

Luosalan Taisto oli suuri suosikki kolmen kilometrin kisassa. Markku Tonteri ajoi toisella puolikkaalla johtopaikalle. Luosalan Taisto hallitsi ja paineli voittoon ajalla 30,5/3140m. Luosalan Taisto tähtää seuraavaksi Kouvolan lauantain 75-kierrokselle. Villivisa oli vahva kakkonen johtavan rinnalta ja antoi voittajalle hyvän haasteen.

Kuopiossa ajettiin 17.2. yksi Kuuma Cupin karsinta. Marko Hautamäen ajama Fourcade oli johtavan rinnalta vahvin. Anni Karppasen valmennettava ravasi voittoajan 18,7a/2100m. Beauty Sleep oli johtopaikalta kakkonen ja vei toisen finaalipaikan.

Kuuma Cupin finaali 6.3. - ratajärjestys

1 Roberto Classico
2 Fourcade
3 Briljera
4 The First Boy
5 Beauty Sleep
6 Baron Dana
7 Mascara Match
8 Wik's Noe Nee Pee
9 West Side Story
10 Navy Blue
11 Vivienne V.
12 Blacky Luca