Sands Hybrid Derbyn TammaChampionin sankaritar, Callela Kickoff Kuuma Cupin ykkönen

Ari Moilasen ajama ja Tero Pohjolaisen valmentama Sands Hybrid oli TammaChampionin paras (kuva: Pekka Salonen).

Christer Sandholmin kasvattama Sands Hybrid vei kymppitonnin ykkösen Derbyn TammaChampionissa. Kati Erikssonin valmentama Callela Kickoff nappasi kymppitonnin Kuuma Cupin finaalissa.

Tero Pohjolaisen valmentama Sands Hybrid piti sisäradalta varmasti johtopaikan. Ari Moilanen ajoi avauskierroksen 16,3-vauhtia. Suosikki Callela Ellen juoksi johtavan rinnalla, mutta ei ollut parhaimmillaan. Sands Hybrid veti varmasti maaliin saakka ja voitti ajalla 14,5a/2120m. Sofia Evo tuli johtavan takana kakkoseksi, ja voimia tuntui jäävän. Lady Cash pinnisti kolmanneksi.

- Uskoin hyvään suoritukseen. Terolla hevoset tulevat yleensä hyvässä kunnossa myös tauolta. Sands Hybrid on tosi nopea auton takaa, eikä tänään tarvinnut ladata täysiä. Lopussa jäi varaa, hevonen tuli hyvävoimaisena maaliin, Moilanen sanoi.

Tommi Kylliäinen ja Callela Kickoff pitivät ykkösradalta johtopaikan Kuuma Cupissa. Kun Dream Combo eteni vauhdilla rinnalle, niin Kylliäinen luopui johtopaikasta. Vincent C.D. laukkasi alussa, mutta kiersi sen jälkeen väkevästi johtavan rinnalla. Uusi laukka maalisuoralla pilasi menestyksen. Callela Kickoff sai kiritilaa ja pinkaisi voittoon ajalla 13,4a/2120m. Dream Combo oli hyvä kakkonen. Claire di Quattro kiri sisäradalta kolmanneksi.

- Meillä oli hyvä paikka, ja Callela Kickoff lähti kovaa. Jo etukäteen oli tarkoitus, että ajetaan selästä, kun vaan tarpeeksi hyvä hevonen etenee rinnalle. Jukan hevonen (Vincent C.D.) näytti maalisuoralla hyvältä, mutta se laukkasi. Callela Kickoff oli oikein hyväntuntuinen, kun käänsin sen kiriin, Kylliäinen, kertoi.

Toto65-kierros alkoi Karanor Teräsmiesliigalla ja yllätyksellä. Ari Moilanen pamautti Time Matchin takamatkalta johtopaikalle. Se oli juoksun ratkaisu. Markku Niemisen valmentama Time Match veti johtopaikalla maaliin asti ja voitti ajalla 15,5/3140m. Thai Greenwich kiri takaa kakkoseksi. Eventful Swamp seurasi johtavan takana kolmanneksi.

- Time Match lähtee lujaa liikkeelle, ja pääsimme johtoon jo ensimmäisessä kaarteessa. Kunnossa hevonen on ollut jo pitkään, mutta tuuria ei ole juoksuissa ollut. Nyt ajettiin keulasta, eikä jääty pussiin, Moilanen totesi.

Markku Tonterin Luosalan Taisto oli vahvin Pronssidivisioonassa, joka oli 65-kakkonen. Bramee paineli johtopaikalle ohi Tuurin Tulen. Luosalan Taisto veti toisen radan jonoa. Se oli lopussa vahvin ja voitti ajalla 24,1a/1620m. Birger sai toisesta ulkoa kiritilaa ja nousi kakkoseksi lähelle voittajaa.

- Paikka johtavan rinnalla ei pelottanut. Sain ajaa siitä rauhassa oman ajon. Luosalan Taisto on perheen hevonen, päivät pitkät sitä katsellaan kotona. Kouvolassa Kymi GP-päivänä ehkä ajetaan seuraavan kerran, Tonteri sanoi.

Kolmoskohteessa kärkipari Artful Funny-Supermackan veti avauspuolikkaan 10,0-vauhtia. Henna Halme odotteli neljännessä ulkoa Space Oddityn kanssa. Halme käänsi hevosensa kiriin päätöspuolikkaan alkaessa. Space Oddity tuli väkevästi maalisuoran ja ehti varmasti ykköseksi ajalla 14,0a/2120m. Supermackan pinnisti kakkoseksi ohi Artful Funnyn.

- Matkalla oli tukalat oltavat, kun en halunnut lähteä liian aikaisin kiriin. Space Oddity on hieno hevonen, ja tänään siltä oli kengät pois, Henna Halme kertoi.

Kylmäveristen 2620 metrin volttilähtö oli 65-vitonen. Terho Rautiaisen Tatuari oli vahvin. Tatuari meni väkisin keulaan puolimatkassa. Suvionni eteni rinnalle. Tatuari kesti kovan rynnistyksen ja meni voittoon ajalla 25,2/2640m. Briljantti Buugie ja Vilkkeen Velmu taistelivat tasaisesti kakkossijasta, Briljantti Buugi oli toinen.

- Tatuari ei vielä ota hommaa tosissaan, eikä väsytä itseään. Jos tämä vain saa olla terveenä, niin vuoden päästä se menee kovaa, Rautiainen kertoi.

Aurinkoinen ilta alkoi 5-vuotiaiden suomenhevosten Nuorten sarjalla. Kriterium-voittaja Paavolan Hurmos juoksi kauden ensimmäisen kilpailunsa. Jani Ruotsalainen nosti Paavolan Hurmoksen toisen radan vetäjäksi puolimatkassa. Paavolan Hurmos jyräsi voittoon ajalla 26,7/2160m. Lujausko oli johtohevonen ja tsemppasi hyvin kakkoseksi.

Salamakypärät ajoivat kakkoslähdössä. Väinö-Kalle Korhonen ohjasti Goofyn johtopaikalle. Matias Salon valmentama ruuna piti paikkansa maaliin saakka ja voitti ajalla 15,5a/2120m. Tuukka Variksen ajama Juri Gagarin pinnisti kakkoseksi ennen Tiia Vehviläisen BWT Goastia.

Monté SM-karsinta oli Ratsastajaravien nimikkolähtö. Anette Antti-Roiko ohjasti Quite A Loverin johtopaikalle. Anne Kankaan valmentama ruuna jätti muut ja viiletti ylivoimaiseen voittoon ajalla 14,7a/2120m. Quite A Lover on voittanut kaikki kolme juoksemaansa montélähtöä. Elina Pakkasen ratsastama M.S. Triple J. aloitti kirin kaukaa takaa ja ehti vahvasti kakkoseksi. Monte SM-finaali juostaan heinäkuussa St Michel-raveissa.

Mikko Jokiahon Tähen Lohtu voitti Tammadivisioonan. Jouni Miettisen valmentama Piletti Pee piti paalulta johtopaikan. Tähen Lohtu kiri loppukaarteeseen mentäessä rinnalle ja puristi maalisuoralla niukasti ohi. Voittotulos oli 27,1/2160m. Piletti Pee taisteli hyvin ja oli kakkonen.

Vermon 11 lähdön ilta päättyi Janita Antti-Roikon Maleficent Riverin voittoon. Se kiri ykköseksi ajalla 16,6a/2120m. Maya Poppins seurasi kirissä kakkoseksi. Dolce Cimbo oli johtopaikalta kolmas.