Stoletheshow myös Finlandia-Ajon 2024 paras

Stoletheshow on kolmas Finlandian kaksoisvoittaja Napoletanon ja Giesolo de Loun lisäksi (kuva: Roope Kiviranta).

Frode Hamren valmentama Stoletheshow voitti Finlandia-Ajon 2023 ja teki sen taas. Magnus A Djuse ajoi orin voittoon ajalla 10,4a/1620. Norjassa syntyneet hevoset ovat voittaneet Finlandian neljänä viime vuotena.

Dozen Of Oysters sai yllättäen pidettyä sisäradalta johtopaikan. Stoletheshow oli ensimmäisenä rinnalla. Se painui keulaan avauspuolikkaan jälkeen. Hail Mary kiersi johtavan rinnalle. Kierros mentiin 10,0-vauhtia. Stoletheshow piti paikkansa ja vei 110 000 euron ykkösen ja sai kutsun Elitloppetiin. Catullo Jet kiersi vahvasti kakkoseksi. Hail Mary kesti kolmanneksi.

- Stoletheshow on aivan uskomaton hevonen. Kovaa avattiin ensimmäiset 400 metriä. Oli otettava aloite ja ajettava keulaan. Johtopaikalle saimme hieman rauhoittaa vauhtia. Helppoa ei näitä lähtöjä ole voittaa, mutta varmasti voitto tuli. Stolethehsow on uskomattoman hieno yksilö, kun voittaa 9-vuotiaana tällaisia lähtöjä, Magnus A Djuse sanoi.

Nelivuotiaiden Glenn Kosmos Memorial aloitti Toto75-kierroksen. Alessandro Gocciadoro hurautti takarivistä startanneen Expo Wise Asin keulaan. Ready Cashin poika viiletti ylivoimaiseen voittoon ajalla 12,4a/2120. Madrero seurasi johtavan takaa hienosti kakkoseksi. Papa Rock kiri kolmanneksi.

- Viimeksi Modenassa oli kavion kanssa ongelmia. Se hoidettiin, ja nyt ollaan menossa kohti hyvää tulevaisuutta. Seuraavaksi kilpailemme Elitloppetiin viikonvaihteen 4-vuotiseliitissä, sitten Modenassa ja myöhemmin vielä UET Grand Prixissä. Ja ehkä ensi vuonna Finlandiassa, Gocciadoro sanoi.

STL Bronsdivisionen-lähdössä nähtiin huikea suomalaisesitys. joka toi finaalipaikan Elitloppet-lauantaille. Daniel Redénin valmentama Imperator kiersi alkumatkan kolmatta rataa ja eteni johtavan rinnalle kierros jäljellä. Örjan Kihlström tiesi mitä teki. Tero Lehterän Imperator jyräsi voittoon ajalla 12,3a/1620. EL Jetpack kiri kakkoseksi.

- Imperator on tosi hieno hevonen. Se oli oikein hyväntuntuinen avauskilpailussa Solvallassa, jonka minä ajoin. Tänään oli huono lähtörata, yritin päästä parijonoon, mutta se ei onnistunut ja ajoin eteenpäin. Voitto tuli helposti, Kihlström totesi.

Issakan Valo teki mahtisuorituksen Erkon Pokaalissa. Se kiersi alkumatkan kolmatta rataa, pääsi etusuoralla johtavan rinnalle ja siitä keulaan kierros jäljellä. Iikka Nurmosen ajama ja Antti Tupamäen valmentama ori kesti kaiken ja paineli 15 000 euron voittoon ajalla 22,1a/2120. Santtu Raitala ajoi Evarttilla loppukaarteessa sisäkautta eteenpäin, ja valjakko kiri kakkoseksi. H.V. Tuuri oli johtavan takaa kolmas.

- Pitää Iikan kanssa puhua vielä, mitä teemme Elitkampen-lähdön kanssa. Maili ei ole Issakan Valon paras matka, siinä tulee kiertämistä. Kuninkuuslähtöihin hevonen sopii hyvin, Antti Tupamäki sanoi,

Irina Sarinin Amazing Player oli vakuuttava voittaja STL Silverdivisionen-karsinnassa. Jarmo Saarela täräytti Amazing Playerin keulaan ja sai säädellä vauhtia, kierros mentiin 14,0-kyytiä. Amazing Player hallitsi ja voitti ajalla 12,8a/2120. Marlon Boko teki pitkän kirin ja nousi kakkoseksi. Västerbo Imtheman oli johtavan takaa kolmas.

- Amazing Player on tehnyt jo nyt hyvän kauden ja oli taas tänään oikein hieno. Se on saanut startteja tasaisesti. Kikkailin ehkä vähän liikaa, kun yritin pitää Jorman hevosta takana. Mutta hyvin hevonen eteni, kun sai menoluvan. Irinan kansa pidetään palaveri, mitä tehdään Solvallan finaalin kanssa, Jarmo Saarela kertoi.

Nina Pettersson-Perklénin valmennettavat juhlivat ja ottivat kaksoisvoiton Kivikylä Voimaliigassa – På Väg till Harper Hanovers -lähdössä. Mats E Djusen ajama Bolt Kronos ravasi neljäntenä sisäradan jonossa ja Björn Goopin ohjastama Dame Lane johtohevosen takana. Suurkimppa Team Vermon Bolt Kronos kiri vahvimmin ja ohitti juuri ennen maalia tallikaveri Dame Lanen ja keulassa ravanneen Lex Lincolnin. Bolt Kronos sai kutsun Harper Hanovers -lähtöön Elitloppet-viikonvaihteelle.

- Saimme hyvän sisäratajuoksun, ja Bolt Kronos seurasi hyväntuntuisesti. Maalin kohdalla tiesin, että ehdimme ykkösiksi. Hevonen teki jo viimeksi hyvän juoksun, ja se on voittanut Ruotsissa lähtöjä, Ihan hyvillä fiiliksillä lähdin ajamaan. Hienoa, että voimme jakaa iloa monille osaomistajille, Mats E Djuse kertoi.

STL Klass I-karsinnassa saatiin iso yllätys, kun Antti Ojanperän valmentama The Great Kemp kurkotti Ari Moilasen kanssa voittoon. Sahara Dangerous piti keulapaikan. Moilanen ajoi The Great Kempin johtavan taakse. Maalisuoralla The Great Kemp pinnisti ykköseksi ajalla 13,2a/2120 ja sai paikan Elitloppet-lauantain finaaliin. Need’em kiri tuulispäänä takaa kakkoseksi. Stardust Comery oli kärkihevosten kanssa samassa rintamassa ja oli kolmas maalissa.

- Tuntui, että The Great Kempillä oli varoja, kun lähdettiin päätöspuolikkaalle. Tiesin, että ainakin keulahevonen pystytään lyömään, mutta en tiennyt, miten kovaa tullaan takaa. The Great Kemp on nopea ja ravivarma hevonen, Moilanen totesi.

Finlandia-sunnuntai alkoi Prix Monté Finlandialla. Heli Perkiön ohjastama Claude P.Hill juoksi johtavan rinnalla. Antti Ala-Rantalan valmentama ruuna oli vahvin ja voitti ajalla 13,3a/1620. Upper Face kiri kakkoseksi.

Kylmäveristen 5-7-vuotiaiden volttilähdössä Siirin Valtsu teki komean esityksen. Hannu Torvinen ajoi Vaelluksen pojan keulaan avauskierroksen jälkeen. Siirin Valtsu oli ylivoimainen ja voitti kovalla tuloksella 22,5/2160. Rekilammen Sauli tsemppasi hyvin kakkoseksi. Alkumatkan johtanut Ruotsista saapunut Brolin kesti kolmanneksi.

Kylmäverisille meni voitto KK24 Tammatähdessä. Mats E Djuse käänsi Stjärnblomsterin kiriin 700 jäljellä. Jan-Olov Perssonin valmentama tamma paineli vakuuttavaan voittoon ajalla 22,9a/1620. Stjärnblomster on kilpaillut Suomessa kolme kertaa ja voittanut jokaisen startin. Suven Sametti nousi kakkoseksi ja Lakan Leija kolmanneksi.

Alessandro Gocciadoron show alkoi 3-vuotiaiden Seppele-Ajosta. Falcon Dany Bar porhalsi keulaan toisella puolikkaalla. Se voitti ylivoimaisesti ajalla 13,6a/2120. Petri Salmelan valmentama Like Magic Sisu nousi kakkoseksi. Lil Runner kiri vahvasti kolmanneksi.

Gocciadoron toinen voitto tuli STL Klass II-karsinnassa. Hän ajoi Eolo Wise L:n johtopaikalle. Vivid Wise Asin poika hallitsi ja voitti ajalla 15,0a/2620. Emma E kiri takaa kovaa kakkoseksi. Emir tsemppasi johtavan rinnalta kolmanneksi.