Supermielenkiintoinen keskiviikko: TammaDerbyn karsinnat, KK-24 Tammatähti, Derby-sarja ja amatöörien PM-osalähdöt

Viime vuonna TammaDerbyn voitti Santtu Raitalan ohjastama Over My Shoulder (kuva: Pekka Salonen).

Valtakunnan väkevimmät 5-vuotiaat tammat mittelevät pääsystä Arvid Åvallin TammaDerbyn finaaliin kolmessa karsintalähdössä.

Karsinnat ajetaan Toto65-pelin kolmena ensimmäisenä kohteena. Kriteriumin kakkonen ja Derby-finalisti Halley Wania on yksi suosikeista ensimmäisessä karsinnassa. Loulou Web saapuu Ruotsista Team Melkko&Sorosen menestystallista. Kiikku’s Nea on hienossa voittovireessä.

Marier Mili ja Aurora Comery ovat toisen karsinnan isovoittosummaisimmat. Truthisoutthere ja Uptown Kemp jahtaavat myös tiukasti finaalipaikkoja.

Ava di Alessia ja Dorea Frido ovat kolmannen karsinnan suosikkeja. Callela Ladybird palaa monen muun tamman tavoin tauolta. Se on ykkösradalta mahdollinen finalisti.

Arvid Åvallin TammaDerbyn finaali ajetaan Finlandia-lauantaina 4. toukokuuta. Voittaja palkitaan 24 000 eurolla. Finaalin lähtöradat valitaan tuoreeltaan keskiviikkona ravien aikana seitsemännen lähdön jälkeen tallikaarteessa.

Vuosien 2021 ja 2022 ravikuningatar Suven Sametti aloittaa kauden 2024 KK-24 Tammatähdessä. Santtu Raitala nähdään tällä kertaa tamman kärryillä. Ainakin Mieletön Melinda, Hollaus, Suvelan Unelma, Naputus ja N.P. Liitotähti ovat kovia haastajia.

Derby-sarja ajetaan Tammatähden tavoin 2620 metrin matkalla. Ronaldo Classico ja Perfecto lähtevät perusmatkalta. Brooklyn, Best Photo ja John Hoss ovat kovia takaa-ajajia.

Toto65-kierros päättyy lämminveristen Isokenkään. Lexus Dream ravasi viimeksi Vermossa kauden avausvoittonsa. Se pääsee matkaan mainiolta kolmosradalta. Hallitseva Suomen Mestari Yolo Savoy juoksee vuoden ensimmäisen kilpailunsa. Laxvikens Amiral ja Condor Bar ovat uusia nimiä Isokengässä.

Amatööriohjastajien PM-kisat käynnistyvät kahdella osalähdöllä Vermossa. Ne ajetaan ravien ensimmäisenä ja kolmantena lähtönä. Hevosia ilmoitettiin ilahduttavan runsaasti. Sami Nummi, Veera Vekola ja Toni Ripatti edustavat Suomea. PM-kilpailu jatkuu torstaina Lahdessa.

SELAA KÄSIOHJELMAA