Suvelan Unelma Marttilan Tammasarjan ykkönen, Ken’s Carlos, Vincent C.D. ja Callela Kickoff Kuuma Cupin karsintojen parhaat

God Hyperion oli illan isopalkintoisimman lähdön, Derby-sarjan, paras (kuva: Pekka Salonen).

Keskiviikon kesäinen ilta tarjosi hienoa urheilua. Tuulahdus kuningatarkilpailusta saatiin heti Toto65-pelin avauksessa, kun tammat kisasivat KK-24-sarjassa.

Toto65-kierros aloitettiin A.V. Marttilan Tammasarjalla. Tommi Kylliäisen ajama Suvelan Unelma ampaisi keulaan. Kylliäinen luopui vetotöistä, ja Disain painui johtopaikalle. Jussi Suomisen valmentama Suvelan Unelma sai kiritilaa ja pinkaisi voittoon ajalla 22,6a/1620m. Jouko Tarvaisen Disain otti kakkossijan. Suosikki Suven Sametti seurasi neljänneksi. Se kuumeni jonkin verran lähdön uusinnasta.

- Valmentajan kanssa todettiin jo ennen starttia, että jos Suvelan Unelmalla on hyvä päivä, niin se pärjää. Tässä se oli selvästi nopein alussa. Selkäjuoksu käy hyvin, siksi päästin Joukon (Disain) keulaan. Kiri oli hyvä, Tommi Kylliäinen kertoi.

Kakkoskohde oli Kohti heinäkuun Kuuma Cupia -sarja. Power Cat oli alussa nopein. Pekka Korpi ajoi Dollar Combon johtoon avauspuolikkaan täyttyessä. Dollar Combo hallitsi ja voitti helposti ajalla 14,5a/2120m. Power Cat oli varma kakkonen. Zelles Xena kiri kolmanneksi.

- Dollar Combo on mennyt koko ajan eteenpäin. Se tuntui matkalla hyvältä, ja annoin mennä tasaisen reipasta. Niin saivat myös takana seuranneet mahdollisuuden, Pekka Korpi kertoi.

Ensimmäinen Kuuma Cupin karsinta oli 65-kolmonen. Olli Koivunen ajoi Ken’s Carlosin johtopaikalle. Harri Koivusen valmentama ruuna oli omaa luokkaansa ja voitti helposti ajalla 13,9a/2120m. Kövras Joker laukkasi maalisuoralla kakkossijalta. Mellby Helios eteni kolmannesta sisältä kakkoseksi. Nemea Kato nousi kolmanneksi.

- Carlos teki jo perjantaina Turussa tosi hyvän juoksun, ja tänään se oli vielä parempi. Se ehti hyvin palautua perjantain startista. Starttirytmi pysyy hyvänä, kun finaali ajetaan kesäkuun alussa. Koitetaan voittaa finaali, Olli Koivunen sanoi.

Pia Huusarin valmentama Vincent C.D. loisti Kuuma Cupin toisessa karsinnassa. Jukka Torvinen käänsi oriin kiriin kolmannesta ulkoa. Vincent C.D. eteni väkevästi ja voitti ajalla 12,8a/2120m. New Grove Waylon piti keulasta kakkoseksi. Sanderson pinnisti kolmanneksi ja finaaliin.

- Vincent teki tosi hyvän suorituksen, ja voittoaika oli kova. Juoksu meni hyvin, vaikka meillä oli takarivin lähtöpaikka, Jukka Torvinen sanoi.

Kati Erikssonin Callela Kickoff teki hienon juoksun kolmannessa Kuuma Cupin karsinnassa. Tommi Kylliäinen piti sisäradalta johtopaikan. Vauhti oli reipasta. Callela Kickoff piti paikkansa maaliin saakka ja voitti ajalla 12,8a/2120m. Dame Lane kiri johtavan takaa kakkoseksi ohi Dream Combon, joka oli hyvä kolmas keulahevosen rinnalta.

- Ajoin Callela Kickoffilla jo Jokimaalla, ja yllätyin, miten nopea hevonen se on. Sisäradalta oli hyvä ajaa keulaan. Tämä hevonen on helppo ajaa, ja sillä on hyvät ohjat, tuplavoittaja Kylliäinen kehui.

Toto65-pelin päätöskohde oli tammahyvityslähtö. Jukka Torvinen nosti Sublime Soan johtaneen Ypäjä Orienten rinnalle. Matti Lampisen valmentama Sublime Soa ei välittänyt raskaasta juoksupaikasta. Se jyräsi varmasti voittoon ajalla 14,0/2120m. Wildrose Sala kiri kakkoseksi.

- Sublime Soa teki ihan superhyvän suorituksen. Emme olleet ihan nopeimpia alussa. Mutta tiesin, että hevonen suorittaa hyvin myös johtavan rinnalta, illan kaksoisvoittaja Jukka Torvinen totesi.

Derby-sarja ajettiin juuri ennen 65-kohteita. Kriterium-voittaja God Hyperion painui keulaan kierros jäljellä, kun Madrero laukkasi. Henri Bollströmin ajama ja Timo Korvenheimon valmentama God Hyperion paineli ykköseksi kovalla tuloksella 14,6/2640. Tallikaveri Sahara Vision kiri kakkoseksi.

Seppo Suurosen valmentama Kukkarosuon Kossi oli illan ensimmäinen voittaja. Se lähti yksin paalulta ja veti juoksua varmoin ottein koko matkan. Henri Bollström ajoi voittotuloksen 29,1/2120m. Venomi kiri kakkoseksi.

Daisy Nimbus jatkoi voittotahdissa illan kakkoslähdössä. Jere Kiveinen ajoi Raimo Mikolan valmennettavan keulaan, ja kolmas peräkkäinen voitto tuli ajalla 15,1a/2120m. Ballroom Blitz seurasi kakkoseksi.

Oulussa ajettiin tiistaina yksi Kuuma Cupin karsinta. Kari Lehtosen valmentama Claire di Quattro kiri kolmannesta ulkoa voittoon Hannu Torvisen ajamana. Just Massive oli kakkonen ja Al’s Boozy Suzy kolmonen.