Talvimaljassa ja TammaCupin finaalissa kymppitonnin ykköset

Hierro Bokon ja Payetin kohtaaminen päättyi viimeksi ensin mainitun niukkaan voittoon (kuva: Pekka Salonen).

Vermo toimii tämän viikon ravilauantain isäntäratana. Iltapäivä huipentuu kolmeen upeaan lähtöön, TammaCupin finaaliin, kylmäveristen Tammatähteen ja perinteiseen alkuvuoden huippukisaan Talvimaljaan.

TammaCupin finaalissa 16 valjakkoa tavoittelee 10 000 euron ykköstä. Emma E, Makes Me Credit ja Amazing Sound ovat paalukarsinan lähtijöistä kovimmat, ainakin ennakkoon. Takamatkalla on 11 hevosta. Make It Up, Truthisoutthere, Titania Hills, Wildrose Sala, Infinette ja Credit To Easy ovat viime kilpailuissa osoittaneet oivaa kuntoa.

Kylmäveristen Tammatähdessä juoksee 11 suomenhevosta, paras palkitaan 7000 eurolla. Mukana on tammojen parhaimmistoa ja tuttuja kuningatarkisan kävijöitä. Naputus, Tutun Impi, Vennelmon Varma ja M.A. Piste ovat ansainneet jo yli 100 000 euroa. Mieletön Melinda, Pirttilän Olga ja Suvelan Unelma ovat tiukkoja haastajia.

Ennen illan After Ski -tapahtumaa ravataan vielä Talvimalja, jossa ykkönen on 10 000 euroa. Hierro Boko valittiin Ravigaalassa vuoden parhaaksi vanhemmaksi lämminveriseksi. Se juoksi viime kaudella lähes 300 000 euron ansiot Suomesta ja maailmalta. Vuosi 2024 alkoi voitolla Vermossa. Nyt Hannu Korven valmennettava hakee kauden ensimmäistä suurvoittoa Jarmo Saarelan ajamana, lähtörata on neljä.

Hierro Boko saa vastaansa niin tuttuja kuin uusia kilpakumppaneita. Payet kärsi viimeksi niukan tappion Hierro Bokoa vastaan. Kyle Web on noussut ryminällä sarjoissa ja kohtaa nyt eliittihevoset. Quite A Lover palasi viimeksi Turun75-kierroksella voittokantaan. Thai Profit on voittanut urallaan 50 kertaa. Hannu Korven tallista on mukana kolme hevosta. Grainfield Aiden ja Upper Face pystyvät tallikaveri Hierro Bokon tapaan korkealle.