Tutun Impi ja Sirpsakka Marttila-voittajat, Rekilammen Sauli Tawaststjernan ykkönen

Tutun Impi hankki A.V. Marttilan Tammasarjassa voiton ohella tukun Ala-Rantalan perheen kuningatrakisaunelman kannalta tärkeitä KK-23 pisteitä

Antti Ala-Rantalan Tutun Impi ja Hannu Torvisen Sirpsakka voittivat A.V. Marttilan Tammasarjat, jotka kuuluivat KK-23-kilpailusarjaan. Seppo Suurosen valmentama Rekilammen Sauli oli vahvin Tawaststjernan Muistoajossa.


Vennelmon Varma paineli odotetusti keulaan ensimmäisessä Marttila-sarjassa. Tutun Impi kiersi rinnalle, kun vauhti oli rauhallista. 2000 metriä jäi taakse 29,9-tempossa. Sen jälkeen meno parani, ja päätöskierroksen ensimmäinen puolikas paineltiin jo 24,8-vauhtia, kun Tutun Impi vaati rinnalla kyytiä. Antti Ala-Rantala ajoi Tutun Impin voittoon ajalla 28,3a/3120m. Terho Rautiaisen Pirttilän Olga kiri toisen jonon hänniltä kakkoseksi ennen Humu-Liisaa ja Vennelmon Varmaa.


-Nyt on ihan mahtava tunne. Aika meinasi käydä vähiin, mutta nyt taisimme saada sen verran pisteitä, että pääsemme Kouvolaan. Se olisi ensimmäinen kerta, kun pääsisimme Kuninkuusraveihin, Ala-Rantala sanoi.


Sirpsakan tahdissa mentiin toinen Marttila-sarja. Hannu Torvinen ajoi Satu Juntusen valmentavan tamman kärkeen jo avauspuolikkaalla ohi Lurauksen. Sirpsakka hallitsi ja voitti varmasti ajalla 27,5a/3120m. Ari Moilasen ajama Lissun Assi kiri sisärataa pitkin kakkoseksi ohi Lurauksen ja toi Terho Rautiaiselle illan toisen kakkossijan.


-Olo on ihan titityy. Sirpsakka näytti kestävän nämä kaksi lähekkäin ajettua starttia hyvin. Se on syönyt ja juonut kotona kunnolla. Sirpsakka on hyvin itsetietoinen suomenhevonen, samalla se on nöyrä, rehti ja kovapäinen, kertoi Satu Juntunen, joka on aiemmin kuninkuuskilpailussa nähty hoitajan roolissa, muun muassa Saran Salaman kanssa.


Tawaststjernan Muistoajosta tuli kahden hienon 5-vuotiaan taistelu. N.P. Onni singahti keulaan. Rekilammen Sauli eteni rinnalle, kierros mentiin reippaasti 22,4-kyytiä. Jukka Torvisen ajama N.P. Onni jaksoi vastata loppusuoran alkuun. Sen jälkeen Henri Bollströmin ajama Rekilammen Sauli oli vahvempi ja paineli kymppitonnin voittoon ajalla 23,0a/1620m. N.P. Onni hävisi neljä kymmenystä.


-Rekilammen Sauli elää voimillaan. Minä määräsin juoksun tahdin johtavan rinnalta. Näin, että N.P. Onnin ravi vähän sakkasi loppusuoran alussa ja painoin lisää kaasua. Rekilammen Sauli on tosi mukava hevonen ajaa. Kun auton takaa lähdetään, niin se puree kuolainta, Bollström totesi.


Tero Pohjolaisen valmentama Quite Vanity kiri tuulispäänä voittoon Toto65-nelosessa. Jukka Torvinen ajoi Teuvo Nikulaisen Smokin Boyn keulaan kierros jäljellä, ja valjakko näytti painelevan voittoon. Iikka Nurmonen sai Quite Vanityn maalisuoralla hurjaan vauhtiin, joka kiidätti sen voittoon ajalla 15,8a/2620m.


Tommi Kylliäinen tarjosi Carelian Surpriselle tarkan juoksun 65-vitosessa. Wildrose Sala johti, ja Carelian Surprise juoksi sen takana. Kylliäinen käänsi Carelian Surprisen kiriin maalisuoralla, ja voitto tuli varmasti ajalla 14,3a/2620m. Napoleon Fortis kiri kakkoseksi.


Toto65-kierros päättyi Kivikylä Voimaliigaan, ja lähtö oli laukkojen värittämä. Tapio Perttunen käänsi Cash Makerin kiriin kolmannesta ulkoa. Se rummutti voittoon ajalla14,8/3160m. Hertus juoksi johtaneen Smokin Riden rinnalle. Se painui maalisuoran alussa johtoon, mutta laukkasi. Hertus selvitti raville ja oli maalissa kakkonen, mutta laukka toi hylkäyksen. Smokin Ride vei kakkossijan. Thai Greenwich laukkasi tallikaarteessa kahteen otteeseen.


Kylmäveristen Karanor Teräsmiesliiga ajettiin ennen 65-kohteita. Jarmo Saarelan ajama ja Jussi Suomisen valmentama Ysikymppi paineli keulaan, kun mentiin viimeisen kerran takasuoralle. Se paineli voittoon ajalla 28,2/3160m.