Vermo tarjoaa nuorille matalankynnyksen harrastetoimintaa

Emmi Paananen palkittiin Vermon alueen nuorisotoiminnan Vuoden Aktiivisena aikuisena.

Nuorisotoiminnan vuoden parhaita palkittiin Vermon Ravilauantaissa 3.2. Yhtenä palkintokategoriana oli Vuoden Aktiivinen aikuinen. Palkinnon sai itseoikeutetusti Emmi Paananen, joka on järjestänyt Perjantai-tallia Vermon Ravikoulun yhteydessä vuodesta 2020 alkaen.

Perjantai-talli on ilmainen matalankynnyksen harrastusmahdollisuus 16-29-vuotiaille talliympäristössä. Perjantai-talliin kaikki ovat tervetulleita tutustumaan hevosiin ja niiden kanssa toimimiseen aidossa talliympäristössä. Perjantai-talli kokoontuu Emmi Paanasen johdolla Vermon Ravikoulussa arkiperjantaisin klo 15-17.

Perjantai-talli on vakiinnuttanut paikkansa Ravikoulun tarjonnassa, ja palkinnon myötä myös nuorten harrastetoiminta sai ansaitsemansa huomion.

”Tavoitteena on mahdollistaa lapsille ja nuorille helppo pääsy hevosten pariin ja tuoda heitä hienon lajimme pariin”, nuorisotyön ohjaaja Emmi Paananen kertoo. ”Olkoon tämä minun pieni kädenjälkeni raviurheilun hyväksi.”

Kasvavan Suur-Leppävaaran alueella tarvitaan monipuolista harrastus- ja nuorisotoimintaa. Perjantai-talli ja laajemminkin Ravikoulu vastaavat tähän tarpeeseen. Vermon alueen ja toimintojen kehittämisessä Ravikoululla on suuri merkitys. Vermon toimitusjohtaja Pertti Koskenniemi näkee nuorisotyön myös tärkeänä osana raviurheilua.

”Perjantai-talli tarjoaa eritaustaisille nuorille mahdollisuuden tehdä ja toimia yhdessä uljaiden hevosten ja ponien parissa”, Koskenniemi näkee. ”Raviurheilu tarvitsee uusia harrastajia, ja Ravikoulussamme voi edetä nollatasolta halutessaan jopa ponin tai hevosen kilpaohjastajaksi asti.”

Seuraava Perjantai-talli kokoontuu 9.2. klo 15 Vermon Ravikoululla. Paikalle voi tulla suoraan saapumalla Ravikoululle tai ilmoittautumalla ennakkoon Hopoti-järjestelmässä tästä linkistä. Hopotin kautta ilmoittautuminen päättyy aina saman päivän aamuna.