Voimaa tarvitaan: Neljä Kilometriä lämminverisille, Voimaliiga kylmäverisille

Brolle F. kiri voittoon itsenäisyyspäivänä (kuva: Pekka Salonen).

Vermon kausi 2023 päättyy stayerlähtöihin. Lämminveristen ykkössarja on perinteinen Neljä Kilometriä. Kylmäveriset juoksevat kolmen kilometrin voimankoitoksen Kivikylä Voimaliigassa.

Karanor - Neljä Kilometriä aloittaa Toto65-kierroksen. Lähtö on tasokas ja tasainen. Vahvat Brolle F ja Mr Reddington ovat perusmatkalla. 20 metrin takamatkalta starttaa Quick Diablo, joka on ultrapitkien matkojen erikoishevonen. Vilja Kivisen valmentama ruuna on voittanut Kouvolan neljän kilometrin kisan kolmena vuonna peräkkäin. Joseph Boko ja Morris ovat samalta paalulta kovia vastustajia.

Takamatkoilta starttaa kova viisikko Main Stage, MAS Capacity, Quite A Lover ja Timo Korvenheimon kaksikko Sahara Sandström ja Hazelhen Hermes. Ne nousevat kärkitaistoon.

Kylmäveristen Voimaliiga juostaan 65-pelin vitoskohteena. Mikä Mäkelän tallin Elan on hirmuiskussa. Se voitti itsenäisyyspäivänä 2600 metrin matkan Vermossa ja on keskiviikon suosikki pisimmältä takamatkalta. Tallikaveri Mitori pääsee matkaan 40 metriä edempää. Hurman Viesker ja Rallin Muisto ovat Mäkelän tallin kovia haastajia.

Toto65-kierroksen päätöskohde on hienotasoinen enintään 25 000 euroa voittaneiden lämminveristen ryhmä. Hyviltä paikoilta starttaavat Staro Quincy, Mickey Match, Bigwig Swamp ja Titania Hills ovat ainakin voittotaistossa.

Tutustu ravien käsiohjelmaan tästä linkistä.