Wildrose Sala kiri Tammojen JouluCup-finaalin voittoon

Harri Koivusen valmentama ja Olli koivusen ohjastama Wildrose Sala kiri karsinnan tavoin myös JouluCupin finaalissa ykköseksi (kuva: Roope Kiviranta).

Koivusen tallin Wildrose Sala voitti vakuuttavasti Tammojen JouluCup-finaalin. Oli Koivunen ajoi 7000 euron ykkösen ajalla 14,8/2140m.

Paalulta startanneet Amanda Evo ja Emma E olivat juoksun kärkihevoset. Olli Koivunen odotteli kiriin lähtöä kolmannessa ulkona. 4-vuotias Wildrose Sala porhalsi helposti muista ohi ja otti toisen peräkkäisen ykkösen. Eko Laconda sai sisäradalta kiritilaa ja nousi kakkoseksi ohi Amanda Evon.

- Wildrose Sala on tehnyt nousujohteista työtä. Tänään voitettiin oikein helposti. Paljon jäi voimia, vetopalloja ei tarvinnut käyttää, Olli Koivunen iloitsi.

Kyle Web lähti suosikkina Toto75-pelin avauskohteeseen Hopeadivisioonaan ja oli kaikkien peliprosenttien arvoinen. Henri Bollström ajoi Timo Korvenheimon valmennettavan jo alkumatkalla johtopaikalle ohi The Duden. Kyle Web hallitsi ja otti kauden 10. voittonsa ajalla 12,8a/2120m. Quite A Lover kiersi johtavan rinnalle ja oli kakkonen ennen The Dudea.

- Lämmityksen jälkeen vaihdettiin pidempiä hokkeja eteen, ja kaikki sujui hyvin. Kyle Web on voittanut kaikki 4 starttiaan jenkkikärryillä. Nyt se saa jo kunnioitusta muilta vastustajilta, ja pääsimme sujuvasti keulaan”, Henry Bollström sanoi.

Heidi Kivimaan Mieletön Melinda teki mielettömän juoksun Tammadivisioonassa, joka oli 75-kakkonen. Tapio Perttunen ajoi tamman keulaan, kun lähdetiin päätöskierrokselle. Mieletön Melinda vastasi ohitusta yrittäneelle Voe Nellukselle ja voitti ajalla 27,3/2160m.

Kylmäveristen Pronssi- vs. Hopeadivisionalla jatkettiin. Leo Mönttisen valmentama Issakan Valo jyräsi väkevästi ja paineli voittoon ajalla 24,8/2140m. Hurman Viesker kiersi aikaisin eteenpäin ja oli kakkonen ennen johtanutta Tangen Ovea.

- Issakan Valo on mennyt hienosti. Kouvolassa marraskuun lopulla se hävisi ehkä tämän hetken kovimmalle hevoselle (Vauhtis). Olen todella tyytyväinen orin esitykseen”, Mönttinen sanoi.

Nemea Iceman antoi näytön kyvyistään Nousijadivisioonassa, 75-nelonen. Jeppas Winston painui kasiradalta keulaan. Hannu Torvinen antoi Nemea Icemanille kiriluvan neljännestä parista ulkoa, ja Isto Kuisman valmennettava kiisi takasuoran matkalla keulaan. Nemea Iceman voitti varmasti ajalla 14,3a/2120m. Jeppas Winston oli selvästi kakkonen.

Too Fit For You teki väkevän juoksun haastajadivisioonassa, joka oli 75-kuutonen. Callela Kickoff piti sisäradalta johtopaikan. Too Fit For You tuli rinnalle, mutta ohi ei ollut asiaa, kun Callela Kickoff vastasi. Maalisuoralla Ari Moilasen Too Fit For You punnersi ykköseksi. Picardie kiri voittajan takaa kakkoseksi.

Komeatasoinen Pronssidivisioona oli lauantai-illan viimeinen 75-kohde. Tuomas Korvenoja lasketteli Laxvikens Amiralilla johtoon. Sen jälkeen voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Laxvikens Amiral hallitsi ja otti ykkösen tuloksella 14,6a/2620m. Brolle F kiri kakkoseksi ja Show Must Go On kolmanneksi.

- Keulasta Laxvikens Amiralia on todella vaikea ohittaa. Se on vähän omapäinen, mutta fysiikka sillä on kova. Kuopiossa ajetaan 75-finaali, mutta mietitään vielä, lähdemmekö sinne, Korvenoja totesi.

Lauantai alkoi laadukkaalla kylmäveristen montélähdöllä. Jouni Miettisen valmentama ja Pia-Maria Moilasen ajama Ypäjä Luotsi paineli kärkeen loppukaarteeseen mentäessä. Ratsukko piti johtopaikan varmasti maaliin saakka, vaikka kovaa kirinyt Suvimyrsky Ram lähestyi lopussa.

Kaksivuotislähdössä nähtiin lupaavia menijöitä. Kotiradan Dramaqueen Garden meni keulaan toisen kaarteen jälkeen Kari Venäläisen ajamana. Ville Koiviston ohjastama Top Hit lähti kiriin päätöskierroksella. Se tuli ensin toiseen pariin ulos. Terno Grönstradnin valmentama Top Hit rymisteli maalisuoralla ykköseksi. Kimmo Lampisen Dramaqueen Garden teki hienon debyyttistartin ja oli kakkonen.

Grande No Less jatkoi hienoja juoksuja ”Hyppää kärryille-vermo.fi/ravikoulu -lähdössä”. Juha Utala käänsi ruunan kiriin porukan perältä, ja voitto tuli ennätystuloksella 16,1a/2120m. Team Vermon No Limit Giant pinnisti viidenneksi.

Alussa laukanneet nousivat voittoon kylmäveristen haastajadivisioonassa. Harri Kotilaisen Laviori kiri vahvimmin ja eteni voittoon ajalla 29,1a/2620m. Varma-Konsti laukkasi myös alussa. Se antoi kovan vastuksen ja oli hyvä kakkonen maalissa.