Ystävänpäivän menestyjä: Santtu Raitala ajoi kolme voittoa

Santtu Raitala oli keskiviikon menestyskuski. Hän ajoi kolme voittoa Toto65-lähdöissä. Think Big, La Courabou ja Rahajamatch olivat Raitalan voittohevoset.

Heidi Kivimaan Mieletön Melinda voitti ensimmäisen Toto65-kohteen. Villilempi haki odotetusti johtopaikan ja paineli keulaan ohi Zähikäisen. Tapio Perttunen ja Mieletön Melinda matkasivat toisessa jonossa kakkosena. Mieletön Melinda kiri voittoon ajalla 27,0a/2120m. Villilempi oli kakkonen.

- Mieletön Melinda on varmistunut, mutta vielä alku pitää ottaa varman päälle. Tammalle on tullut myös voimaa paljon lisää, Perttunen sanoi.

Hevari Junioritähden ensimmäinen osalähtö oli Toto65-pelin kakkoskohde. Tuukka Varis ajoi Anne Even valmentaman Maccen johtopaikalle ohi Scorpion Comeryn. Macce hallitsi ja voitti ajalla 16,0a/2120m. Silenos Clearsky nousi kakkoseksi ja kiritilaa etsinyt Scorpion Comery oli kolmas.

- Lähdettiin reippaasti liikkeelle, ja katsoin, miten muut lähtevät. Macce pääsi kivasti keulaan ja tuntui hyvältä koko matkan. Saran hevonen (Austin) painoi päälle, ja annoin sen mennä puolimittaa edellä. Tinolla oli hyvä hevonen (Scorpion Comery), ja sitä piti pitää pussissa, Varis kertoi.

Juho Ihamuotilian valmentama Think Big oli suosikki 65-kolmosessa. Santtu Raitala käänsi 4-vuotiaan ruunan kiriin neljännestä ulkoa. Think Big joutui kiertämään loppukaarteen neljättä rataa ja ehti varmaan voittoon. Suvi Vaittisen ajama Xrai C.D. kiri hyvin kakkoseksi.

La Courabou loisti haastajadivisioonassa. Santtu Raitala piti sisäradalta johtopaikan. Teuvo Nikulaisen valmentama ruuna sai matkalla prässiä Nemea Icemanilta. La Courabou kesti prässin ja porhalsi helppoon voittoon ajalla 15,1a/2120m. Leemark’s Icy eteni johtavan takaa kakkoseksi.

- La Courabou on ollut hienossa kunnossa jo pitkään. Ajoin hevosella viimeksi Killerillä, ja sain siitä hyvän kuvan. Hyvä fiilis oli maalipaalulla, hevonen teki hienon juoksun, Santtu Raitala totesi.

Santtu Raitala ajoi puhtaan hattutempun, kun Rahajamatch oli vahvin Kivikylä Voimaliigassa. Raitala käänsi Tapio Mäki-Tulokkaan valmentaman Rahajamatchin kiriin kolmannesta ulkoa, ja voitto tuli varmasti ajalla 17,6/3120m. Joseph Boko kiri takamatkalta kakkoseksi, ja Brolle F kesti johtavan rinnalta kolmanneksi.

- Tämä oli kiva onnistuminen, kun omistaja Jarmo Heikkinen on myös paikalla katsomassa. Mukavalta tuntuu voittaa kolme kertaa hevosilla, jotka esiintyivät todella hienosti. Rahajamatach kiri iloisesti maaliin saakka, Raitala sanoi.

Toto65-pelin päätöskohde oli Tammadivisioona, joka ajettiin 2620 metrin matkalla. Dame Lane tykitti takamatkalta keulaan ohi Cocktail S:n. Juha Utala löysi kiritilaa maalisuoralla, ja Juha-Pekka Vilkmanin valmentama Cocktail S eteni ykköseksi. Kari Rosimon ajama Al’s Boozy Suzy lähti 40 metrin takamatkalta. Se kiri väkevästi kakkoseksi.

- Cokctail S oli tosi hyvä. Se on usein saanut tehdä töitä johtavan rinnalla, mutta tänään pelattiin upporikasta ja rutiköyhää. Ja tilaa tuli. Tammalla suunta on oikea, Utala kertoi.

Montélähdöllä aloitettiin ravi-ilta. Miisa Pulkkasen ohjastama Quick Diablo kiri kolmannesta sisältä voittoon ajalla 14,3a/1620m. Vilja Kivinen on valmentaja. Prime Lini oli johtopaikalta kakkonen.

Tuomas Korvenojan Hurriganes viimeisteli voitolla ennen tulevan keskiviikon Kuuma Cupin karsintoja. Hurriganes ehti kakkoslähdössä voittoon alkulaukan jälkeenkin.

Tero Ahovuoren Rummeli oli vahvin Kohti Divisioonia-lähdössä. Hurjin johti, mutta Rummeli rymisteli ykköseksi, ja Ikkuna nousi kakkoseksi.