Monipuolista poni- ja nuorisotoimintaa

Vermon Ravikoulu tarjoaa monipuolista ohjelmaa ja kursseja lapsille ja nuorille. Osallistu ponikurssille, Perjantai-talliin, järjestä poni- tai kepparisynttärit - mahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Tutustu tarjontaan alempana tällä sivulla.

Ravikoulun hevoset ovat laidunlomalla heinäkuussa - syksyn kurssit ovat nyt varattavissa!

Kurssien aikataulut ja alkamisajankohdat näet tarkemmin Hopoti-varausjärjestelmässä. Kursseja järjestetään viiden viikon sykleissä, jonka jälkeen kurssikalenterin sisältö muuttuu.

Ponikurssit

Ponikurssit on suunnattu yli 7-vuotiaille lapsille ja nuorille. Kurssien laajuus on aina 5 x 1,5 h, jos erillistä mainintaa ei ole. Yhden kurssin hinta on 180 €.

Alkeiskurssi I

Alkeiskurssi I on suunnattu yli 7-vuotiaille lapsille, jotka haluavat oppia hevostaidon alkeita ja raviponin hoitoa ja ajoa. Lähtötasovaatimusta ei ole. Kurssilla opetellaan tallin ja ponien rutiineja, ponien hoitoa ja käsittelyä sekä ruumiinosia. Kurssilla tutustutaan hevosten eri rotuihin, väreihin, merkkeihin sekä raviponin varusteisiin.

Kurssin aikana opitaan muun muassa tallin säännöt, taluttamaan ja harjaamaan ponia sekä tulkitsemaan sen ilmeitä ja eleitä. Lisäksi opitaan ohjaajan avustuksella valjastamaan poni ja alkeet ajamisesta; kuinka mennään suoraan, seistään paikallaan ja käännetään.

Alkeiskurssi II

Alkeiskurssi II on suunnattu yli 7-vuotiaille lapsille, jotka ovat suorittaneet Alkeiskurssi I tai hallitsevat vastaavat taidot. Kurssilla tutustutaan ponin käyttäytymiseen ja aisteihin, hoitoon ja käsittelyyn, sekä tallin turvallisuuteen ja tallissa käyttäytymiseen. Kurssilla opetellaan valjastamaan ja ajamaan, jonka kautta raviponin varusteet tulevat tutuksi.

Tavoitteena on, että kurssin jälkeen osataan toimia tallissa turvallisesti, tuntee hevosen tavallisimmat tarpeet, sekä tietää sen käyttäytymisestä ja aisteista. Lisäksi osaa laittaa hevoselle riimun ja taluttaa, tuntee valjaat ja kärryjen osia, pystyy valjastamaan ja ajamaan suoraan sekä pysäyttämään ja kääntämään avustettuna.

Perusajokurssi

Peruskurssi on suunnattu yli 7-vuotiaille, jotka ovat suorittaneet alkeiskurssit tai hallitsevat vastaavat taidot. Kurssilla opetellaan tallissa toimimista ja tallin hoitorutiineja, terveen ponin tuntomerkit ja säännöllinen terveydenhoito.

Tavoitteena on tutustua tallirutiineihin sekä työvälineisiin, opitaan tunnistamaan ponin
eri tarpeet ja muutamia tavallisimpia sairauksia. Kurssin aikana opit varusteiden hoitoa sekä ajamaan radalla.

Jatkokurssi I

Jatkokurssi I on suunnattu yli 7-vuotiaille lapsille, jotka ovat suorittaneet alkeiskurssit ja perusajokurssin tai hallitsevat vastaavat taidot. Kurssilla opetellaan hevosen anatomiaa, kavioiden hoitoa, hevosten värejä, ravihevosrotuja, turvallista ponin käsittelyä sekä raviponin valjastusta ja ajamista.

Tavoitteena on oppia hevosen ulkoiset anatomiset osat, kavioiden hoitoa, pukemaan ja riisumaan loimi turvallisesti, tavallisimmat ravihevosrodut ja värit, valjastamaan raviponi ja ajamaan käyntiä sekä ravia radalla.

Jatkokurssi II

Jatkokurssi II on suunnattu yli 7-vuotiaille lapsille, jotka ovat suorittaneet jatkokurssi I tai hallitsevat vastaavat taidot. Kurssilla opetellaan hevosen anatomiaa, hevosten merkkejä. Lisäksi opitaan turvallista hevosen käsittelyä sekä ravihevosen valjastusta ja ajamista.

Tavoitteena on oppia hevosen ulkoisia anatomisia osia, pukemaan ja riisumaan ponilta loimi turvallisesti, valjastamaan raviponi sekä ajamaan käyntiä ja ravia radalla, sekä tunnistamaan hevosten tavallisimmat merkit.

Valmennuskurssi

Valmennuskurssi on suunnattu yli 8-vuotiaille, jotka ovat suorittaneet perusajokurssin tai hallitsevat vastaavat taidot. Kurssilla tutustutaan raviponin valmentamiseen, ponin
hoitoon rankemman valmennuksen jälkeen ja opitaan ajamaan kellon kanssa.

Tavoitteena on oppia erilaiset ponin valmennustavat, lämmittämään ja hiittaamaan poni, hoitamaan ponia rankemman treenin jälkeen, sekä ajanoton periaatteet ajettaessa. Kurssille voi osallistua myös omalla ponilla.

Kilpakurssi

Kilpakurssi on suunnattu yli 9-vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka ovat suorittaneet valmennuskurssin tai hallitsevat vastaavat asiat. Kilpakurssilla opetellaan ajamaan kilparadalla porukassa, volttilähdön alkeet, raviponin erikoisvarusteita ja miten ponin kanssa toimitaan kilpailuissa.

Tavoitteena on oppia tavallisimmat säännöt ajettaessa kilparadalla, oppia tunnistamaan
startti ja maali, raviponin tavallisimmat erikoisvarusteet, varusteiden valinta kilpaponille, ponin viimeistely kilpailuun, ponin hoito lähdön jälkeen ja lukemaan lähtölistan tietoja. Kurssi antaa valmiudet suorittaa poniajolupakurssin. Kurssille voi osallistua myös omalla ponilla.

Ravinuoret

Liity Vermon ravinuorten jäseneksi TÄSTÄ!

Jäsenedut:

 • Kärryillä-jäsenlehti 4 x vuodessa
 • Ilmainen sisäänpääsy Vermon raveihin
 • Alennuksia yhteistyökumppaneilta
 • Nuorisotilat käytössä ravien aikaan
 • Vakuutus toimintaan osallistuttaessa

Kepparikerho

NonStop ilmoittautuminen!

7-15 -vuotiaille keppihevosista kiinnostuneille

Kausi 50 € (+ ravinuorten jäsenmaksu 25 €/vuosi)

Kerhopäivät keskiviikkoisin klo 17.00-18.00

Kerhopaikka: Kepparipuisto tai sisällä oleva keppariareena

Kepparikerhoa pidetään keskiviikkoisin Vermon katsomorakennuksessa, alimman kerroksen keppariareenalla tai sään salliessa Vermo Areenan kepparipuistossa ulkona. Kerho sisältää monipuolista ja kivaa tekemistä keppihevosten parissa, kuten askartelua, esteratsastusta ja muita kepparitreenejä. Samalla tutustutaan raviurheiluun. Kerhohinta sisältää ohjauksen, materiaalit ja tarvittavat välineet. Oman kepparin voi ottaa mukaan. Suomen Hippos ry vakuuttaa kerholaiset.

Tervetuloa kepparikerhoon!

Ravinuorten Ponikerho

NonStop ilmoittautuminen!

Kaikille 6-15 -vuotiaille

Kausi 60 € (+ ravinuorten jäsenmaksu 25 €/vuosi)

Kiinnostaako ponit? Tule mukaan ravinuorten ponikerhoon! Ponikerhossa puuhataan kerran viikossa kivojen pikkuponien kanssa Vermon Ravikoulun tiloissa. Opettelemme hoitamaan, harjaamaan ja käsittelemään poneja sekä tunnistamaan erilaisia raviponin varusteita. Kerhohintaan sisältyy ohjaus, materiaalit ja tarvittavat välineet. Suomen Hippos ry vakuuttaa kerholaiset.

Joka maanantai klo 16.00-17.00

Joka torstai klo 16.00-17.00

Tervetuloa ponikerhoon!

Perjantai-talli

Perjantaisin klo 15-17 Vermon Ravikoulun tiloissa.

Toiminta on tarkoitettu kaikille 16-29 vuotiaille, joita kiinnostaa hengailu hevosten kanssa. Aikaisempaa hevoskokemusta ei tarvita. Tallilta löytyy tekemistä ihan kaikille! Toiminnassa opit hevosen käsittelyä ja tallirutiineja, tutustut ravimaailmaan ja ystävystyt upeisiin hevosiin.

Toiminta on maksutonta eikä erillistä ilmoittautumista tarvita. Voit osallistua joka viikko tai tulla piipahtamaan, kun sinulle sopii. Ohjaajana toimii nuorisotyön ja hevosavusteisen toiminnan ammattilainen Emmi Paananen.

Mitä?

 • Hevosen hoitoa ja tallirutiineja
 • Tutustumista hevosiin ja luottamuksen rakentamista
 • Tutustumista raviurheiluun
 • Ajokokeiluja ja liikkumista hevosten kanssa
 • Rento ja avoin talliyhteisö
 • Osallistujien toiveiden mukaista toimintaa

Ponisynttärit

Järjestä ihanat ponien täyteiset synttärit Vermon Ravikoulun tiloissa.

Peruspakettiin sisältyy:

 • Ravikoulun talli ja Vermo Areenan synttäritila käytössä 1,5 h
 • Ponien hoitoa ja harjausta tallissa ohjatusti
 • Keppariesteiden käyttö Vermon keppariareenalla
 • Kärryajelu ponilla

Hinta 25 euroa / hlö (sisältää alv. 24 %).

Varaa omasi Hopotista.

Kepparisynttärit

Järjestä ihanat ja vauhdikkaat Kepparisynttärit Vermon Kepparipuistossa.

Peruspakettiin sisältyy:

 • Koko kepparipuiston vapaa käyttö
 • Vermo Areenan synttäritila käytössä 1,5h
 • Ohjattua kepparitoimintaa
 • Leikkimielinen kilpailu keppariareenalla kaikille osallistujille
 • Mahdollista tilata Ravikoulun ponit ponitarhaan ja lasten on mahdollista ja päästä harjaamaan ihania poneja (lisähintaan 50 €/h).


Hinta 18 euroa / hlö (sisältää alv. 24%).

Varaa omasi Hopotista.

TILAA SYNTTÄRITARJOILUT MEILTÄ
Poppariparty 5,90€/hlö

 • Popcornia
 • Karkkia
 • Jäätelö
 • Pillimehu
 • Vesi

Herkkuhuvit 7,90€/hlö

 • Popcornia
 • Karkkia
 • Jäätelö
 • Sipsiä
 • Keksejä
 • Donitseja
 • Pillimehu
 • Vesi


Varaa tarjoilut kirjoittamalla valitsemasi herkkupaketin nimi Hopotin lisätietokenttään tehdessäsi varausta.