Kuuma Cup 7.2.

säännöt

1. Kilpailun järjestää Vermon Ravirata Oy Suomen Hippos ry:n hyväksymänä ajankohtana.

2. Kilpailu on avoin kaikille lämminverisille, joiden voittosumma on 5.1.2024 enintään 25 000 €.

3. Kilpailun karsintalähdöt ja finaali ajetaan vähintään 2100 metrin ryhmäajoina. Yksi karsinta kilpaillaan Kuopiossa 22.1.2024, mikäli siihen ilmoitetaan vähintään kahdeksan osallistumisoikeuden omaavaa hevosta. Mukaan pääsee enintään 12 hevosta karsintapisteiden perusteella. Vermossa 24.1.2024 ajetaan tarvittava määrä karsintoja, jotta kaikki osallistumisoikeuden omaavat kilpailuun ilmoitetut pääsevät osallistumaan karsintaan. Järjestäjällä on oikeus jakaa hevoset karsintoihin parhaaksi katsomallaan tavalla. Yhdellä hevosella on mahdollista kilpailla vain yhdessä karsinnassa. Finaali kilpaillaan 7.2.2024 Vermossa.

4. Karsintalähtöjen ykköspalkinnot ovat vähintään 2000 euroa ja finaalin ykköspalkinto vähintään 10 000 euroa. Kaikki finaaliin osallistuneet hevoset palkitaan vähintään kilpailun ennakkomaksun suuruisella summalla.

5. Kilpailuun maksetaan yksi maksuerä, jonka suuruus on 150 euroa. Ilmoittautumismaksun eräpäivä on 10.1.2024. Maksu suoritetaan Vermon Ravirata Oy:n tilille FI71 5780 3820 0856 36 (BIC-koodi: OKOYFIHH). Pankkisiirtoon on merkittävä maksajan nimi, hevosen nimi ja rekisterinumero. Ilmoittautumismaksut kartuttavat kilpailuiden kokonaispalkintopottia, eikä maksuja palauteta kuin siinä tapauksessa, että hevonen karsitaan Kuopion karsinnasta eikä hevosta ilmoiteta Vermon karsintaan.

6. Karsinnoista finaalin edetään seuraavalla tavalla
- Mikäli karsintoja järjestetään yksi, kaikki siihen ilmoitetut hevoset ovat oikeutettuja ilmoittamaan finaaliin.
- Mikäli karsintoja järjestetään kaksi, etenee kuusi parasta kummastakin finaaliin.
- Mikäli karsintoja järjestetään kolme, etenee neljä parasta kustakin finaaliin.
- Mikäli karsintoja järjestetään neljä, etenee kolme parasta kustakin finaaliin.
- Mikäli karsintoja järjestetään viisi, etenee finaaliin kaksi parasta kustakin osalähdöstä ja kaksi korkeimmilla karsintapisteillä karsintaan ilmoitettua kolmanneksi sijoittunutta hevosta. Kuitenkin niin, että tasapääjuoksutilanteissa korkeammat karsintasijoitukset ovat etusijalla finaaliin.
- Mikäli karsintoja järjestetään kuusi, etenee kaksi parasta kustakin karsinnasta finaaliin.
- Mikäli karsintoja järjestetään 7-11, etenevät finaaliin karsintojen voittajat sekä korkeimmille karsintapisteillä karsintaan startanneet toiseksi sijoittuneet hevoset niin, että finaaliin pääsee yhteensä 12 hevosta.
- Tasapääjuoksutilanteissa etusijalla on korkeammilla karsintapisteillä karsintaan ilmoitettu hevonen.
- Tasatilanteet, joihin ei ole erikseen sääntöjä, ratkaistaan arpomalla.

7. Finaalin lähtöradat valitaan siten, että ensimmäisenä lähtöratansa valitsevat voittajat, sitten toiseksi tulleet jne. Valintajärjestys samalle sijalle karsinnassa sijoittuneiden kesken ratkaistaan arpomalla.

8. Lähtöradan valinnut hevonen on velvoitettu ilmoittautumaan finaaliin. Mikäli finaaliin selvinnyt hevonen ei ota finaalipaikkaansa vastaan, se tulee ilmoittaa kisan järjestäjälle viipymättä. Äärimmäinen takaraja on 10 minuuttia viimeisen karsinnan maalintulon jälkeen.

9. Muilta osin noudatetaan Suomen Hippos ry:n voimassa olevia ravikilpailusääntöjä.