Uudenmaan Upein

säännöt

1 §
Uudenmaan Upein on Vermon Ravirata Oy:n (Vermo) yhdessä Uudenmaan Hevosenomistajat ry:n (ULHO) kanssa järjestämä kilpailu Etelä-Suomen läänin alueella syntyneille ja Suomen kilpailurekisterissä oleville 4-vuotiaille Suomessa syntyneille lämminverisille. Kilpailuoikeus on hevosella, jonka kasvattajan kotipaikka hevosen rekisteröintihetkellä on vanhan Etelä-Suomen läänin alueella, johon kuuluu 72 eri paikkakuntaa.
Seuraavat paikkakunnat kuuluvat alueeseen: Artjärvi, Asikkala, Askola, Espoo, Forssa, Hamina, Hanko, Hartola, Hattula, Hausjärvi, Heinola, Helsinki, Hollola, Humppila, Hyvinkää, Hämeenkoski, Hämeenlinna, Iitti, Imatra, Inkoo, Janakkala, Jokioinen, Järvenpää, Karjalohja, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Kotka, Kouvola, Kärkölä, Lahti, Lapinjärvi, Lappeenranta, Lemi, Liljendal, Lohja, Loppi, Loviisa, Luumäki, Miehikkälä, Myrskylä, Mäntsälä, Nastola, NummiPusula, Nurmijärvi, Orimattila, Padasjoki, Parikkala, Pernaja, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Pyhtää, Raasepori, Rautjärvi, Riihimäki, Ruokolahti, Ruotsinpyhtää, Savitaipale, Sipoo, Siuntio, Suomenniemi, Sysmä, Taipalsaari, Tammela, Tuusula, Vantaa, Vihti, Virolahti, Ylämaa sekä Ypäjä.
Mahdolliset tulkintatapaukset ratkaisee Vermo. Kilpailu ajetaan Vermossa Suomen Hippoksen hyväksymänä ajankohtana keväällä.

2 §
Kilpailun osallistumismaksut ja eräpäivät ovat seuraavat:
1. erä 3-vuotiaana 50 € 30.11.
2. erä 4-vuotiaana 100 € 31.1.
Hevonen, josta on maksettu edellä mainitut maksut, voidaan ilmoittaa karsintakilpailuihin edellyttäen, että sillä on ravikilpailusääntöjen mukainen kilpailuoikeus. Jos 1. maksuerä on jäänyt määräaikaan mennessä maksamatta, voi sen suorittaa kaksinkertaisena 2. erän yhteydessä.
Jos kumpaakaan maksuerää ei ole suoritettu eräpäivänään, voi kilpailuun osallistua maksamalla sakkomaksun pankkitilille nelivuotiaana 1.3. mennessä. Sakkomaksu on suuruudeltaan 5 prosenttia ko. vuoden finaalin ykköspalkinnosta.
Kaikki maksut kartuttavat kilpailun palkintosummaa, eikä mitään maksettuja eriä palauteta. Kilpailusarjaan ilmoitetuille hevosille voidaan järjestää omia erikoislähtöjä.

3 §
Karsintalähdöt ja finaali ajetaan tasoitusajoina 2120 metrin perusmatkalla siten, että hevoset jaetaan karsintalähtöihin voittosummien mukaan. Enintään 10 000 euroa tienanneet oriit ja ruunat ja enintään 15 000 euroa tienanneet tammat kilpailevat omassa karsinnassaan/karsinnoissaan. Finaalissa näistä karsinnoista jatkoon menneet starttaavat paalulta karsintalähdön ilmoittautumispäivän voittosumman mukaan.
Yli 10 000 euroa tienanneet oriit ja ruunat kilpailevat omassa karsinnassaan/karsinnoissaan yli 15 000 euroa tienanneiden tammojen kanssa. Tästä kategoriasta finaaliin pääsijät starttaavat loppukilpailussa 20 metrin takamatkalta.
Finaaliin etenee kummastakin kategoriasta kahdeksan hevosta. Kuitenkin niin, että jompaakumpaa paalua voidaan täydentää ravikilpailusääntöjen salliessa, jos toiselle ei ole tulossa kahdeksaa osallistujaa.
Finaaliin menijät ratkeavat alla olevien määritysten mukaisesti niin, että kategorioita käsitellään erikseen.
Kaikki osallistumisoikeuden omaavat hevoset pääsevät osallistumaan karsintoihin.

  • Mikäli kategorian karsintaan ilmoitetaan hevosia kahdeksan tai vähemmän, karsinta perutaan ja kaikki ilmoitetut etenevät finaaliin.
  • Mikäli kategorian karsintoja järjestetään yksi, etenee kahdeksan parasta finaaliin.
  • Mikäli kategorian karsintoja järjestetään kaksi, etenee neljä parasta finaaliin.
  • Mikäli kategorian karsintoja järjestetään kolme, etenee finaaliin kaksi parasta kustakin karsinnasta ja kaksi parhaan kokonaisajan tehnyttä kolmanneksi sijoittunutta. Mikäli kokonaisajat ovat samat, etenee finaaliin korkeammalla voittosummalla karsintoihin ilmoitettu hevonen. Jos nämäkin ovat samat, ratkaisee arpa.
  • Mikäli kategorian karsintoja järjestetään neljä, etenee kustakin kaksi parasta finaaliin.
  • Mikäli kategorian karsintoja järjestetään 5-7, etenevät finaaliin voittajat ja parhaat kokonaisajat noteeranneet kakkoset. Kokonaisaikojen ollessa tasan ratkaisee ensisijaisesti karsinnan ilmoittautumispäivän suurempi voittosumma ja toissijaisesti arpa.
  • Mikäli viimeisestä finaalipaikkaan oikeuttavasta sijoituksesta tulee tasapääjuoksu, on karsinnan ilmoittautumispäivän korkeampi voittosumma etusijalla. Korkeampi karsintasijoitus ohittaa tasapääjuoksutilanteessa alemman karsintasijoituksen. Kuitenkin niin, että saman kategorian karsinnasta ei ole mahdollista edetä suoraan finaaliin kahta hevosta enemmän kuin jostain toisesta.


4 §
Jos jotakin loppukilpailuun oikeutettua hevosta ei ilmoiteta loppukilpailuun, täydennetään finaalia saman perusmatkan osalta ensisijaisesti karsintasijoituksen ja toissijaisesti karsinnoissa juostun kokonaisajan mukaan. Näiden ollessa tasan ratkaisee ensisijaisesti finaaliin ilmoittautumispäivän korkeammat karsintapisteet ja toissijaisesti arpa. Mikäli finaalia täydennetään jommankumman kategorian osalta toisen kategorian kustannuksella, määrittävät myös tässä tilanteessa tämän pykälän säädökset finaalipaikan perijät. Eteenpäin siirtyvien finaalipaikkojen osalta § 3 maininta, että saman kategorian karsinnasta ei voi edetä eteenpäin kahta enempää kuin toisesta, ei ole voimassa.

5 §
Loppukilpailun lähtöradat määräytyvät seuraavasti: ensin valitsevat lähtöratansa karsintalähtöjen voittajat kokonaisaikojen mukaisessa järjestyksessä. Kokonaisaikojen ollessa samoja, ratkaisee arpa valintajärjestyksen. Karsintavoittajien valittua ratansa, valitsevat toiseksi sijoittuneet kokonaisaikojen mukaisessa järjestyksessä, seuraavaksi kolmanneksi sijoittuneet jne.

6 §
Loppukilpailun ensimmäinen palkinto on vähintään voimassa oleva suurkilpailupalkinto. Kaikki osallistuneet hevoset palkitaan. Voittajahevosen kasvattaja, omistaja, valmentaja, hoitaja ja ohjastaja saavat muistopalkinnot.

7 §
Näiden sääntöjen muuttamisesta päättää Vermon hallitus kuultuaan ULHO:n hallitusta. Muutokset tulee alistaa Suomen Hippoksen hyväksyttäväksi.