16 päivää Kultajousi Finlandia-Ajoon: Listaan odotetaan täydennystä Seinäjoelta ja muualtakin


Osa 10: Mitä tekevät Seinäjoki Racen kotijoukkue ja vieraat?

Kun aikaa on vielä reilut kaksi viikkoa, Kultajousi Finlandia-Ajoon on kolme isoa kysymystä auki: MITKÄ HEVOSET nappaavat jäljellä olevat paikat lähtöauton takana sunnuntaina viides toukokuuta?

Listalla tähän saakka on kansainvälistä huippulaatua suomalaismaustein. Laatu on ideana pitää huipussaan maaliin saakka. Kevät on ollut Suomessa valmennus- ja kilpailuolosuhteiden osalta vaikea, ja kotijoukkue on vielä rakennusvaiheessa luonnonvoimien pakottamana. Lauantain Seinäjoki Race on vedenjakaja.

Varsin todennäköisesti viime vuoden Finlandia-kolmonen Global Withdrawl saa seuraa Vermon kansainvälisen suurkilpailun kotijoukkueeseen lauantain kotimaisista kilpakumppaneistaan Jason’s Camden, Amazing Player, Grainfield Aiden, Dozen Of Oysters ja Hierro Boko. Mahdollisesti seuraa voi tulla myös Seinäjoen kisan ulkomaisista. Eikä tutkatarkkailu rajoitu pelkästään Seinäjoelle.

Kotimaassa putkahtelee mielenkiintoisia hevosia radoille harva se päivä ja samaan aikaan ulkomaillakin tapahtuu: Jägersron lauantain kultadivisioonassa ainakin Bengurion Jet 08,7 ja Indy Rock olisivat kiinnostavia Vermossakin, ja kiinnostavien hevosten lista maailmassa on tietenkin melkein loputon. Myös muissa Seinäjoen ja Jägersron lähdöissä on jänniä hevosia ainakin Vermon superviikonlopun muihin lähtöihin pyhän Ruotsin 75-divisioonista alkaen. Muutkin vuodenajat ovat mukavia, mutta ainakin kevät on ravifanille aikaa, jolloin karkkikaupan ovet avataan. Ei kannata missata yhtään herkullista huippusuoritusta.

Vielä yksi asia: myös suomenhevosten ja kylmäveristen huiput ovat nekin TOSI KIINNOSTAVIA ravureita. Vermon Finlandia-viikonlopun tarjonta on sillä puolellakin jännää, ja juonipaljastuksena voin kertoa, että ulkomaisten huippukylmäveristen taustavoimiin ollaan oltu yhteyksissä.


Kultajousi Finlandia-Ajoon sunnuntaiksi viides toukokuuta 2024 tähän mennessä kutsutut hevoset (mukaan otetaan enintään 10 valjakkoa, kilpailtava matka on 1 620 metriä ja ykköspalkinto 110 000 euroa):

Hail Mary, Ruotsi
Stoletheshow, Ruotsi (valmentautuu Norjassa Frode Hamren tallissa)
Vivid Wise AS, Italia
Global Withdrawl, Suomi
Staro Mack Crowe, Ruotsi
Betting Pacer, Ruotsi

Danao Degli Dei, Italia (valmentautuu Ruotsissa Adrian Kolgjinin valmennustallissa)


Riku Niittynen

Finlandia-Ajon fani vuodesta 1981 ("Raskaansarjan mestaruus" Ideal du Gazeau/Eugen Lefevre vs. Keystone Patriot/Veijo Heiskanen)

Finlandia-päiväkirjan edellinen osa:

Osa 9: Danao Degli Dei ja Adrian Kolgjini ovat nousemassa divisioonista huipulle – suomalaistiimi kuplii myös