46 päivää Kultajousi Finlandia-Ajoon: maailman ykkönen Vivid Wise AS:kin on tulossa!

Kolmas kiinnitys Kultajousi Finlandia-Ajoon on kolmesti Elitloppetissa juossut Vivid Wise AS (kuva: Terhi Piispa-Helistén).


Osa 5: Finlandian vetovoima hämmästyttää

Alessandro Gocciadoron tallin tähden, maailman tämän hetken "rikkaimman" ravurin Vivid Wise AS:nkin taustavoimat ovat vastanneet "kyllä" kutsuun osallistua Finlandia-Ajoon 2024. Kun aikaa h-hetkeen on noin puolitoista kuukautta, on ihmeteltävä Finlandian kansainvälistä vetovoimaa. Mukana ovat jo Hail Mary Ruotsista, Stoletheshow, joka tulee Vermoon Norjasta, ja edellä mainittu Vivid Wise AS, joka matkaa paikalle Parman läheltä Italiasta.

Mitään muuta selitystä en asialle keksi kuin että Finlandia-Ajon, Vermo Areenan, ravi-Suomen ja yhtä kaikki Suomen maine maailmalla ovat vetovoimatekijöitä. Samaan viittaa tuoreimman kutsutun Vivid Wise AS:n, 08,6, omistajan Antonio Somman kommentti. Vivid on tienannut kilpailevista ravihevosista eniten maailmassa, 3 645 158 euroa.

"Suomeen on tosi mukava tulla", Antonio Somma myhäilee.

"Meillä oli hieno reissu Mikkeliin 2021 Face Time Bourbonin kanssa. Vivid juoksee suunnitelman mukaan seitsemäs huhtikuuta Torinon Group I -kisan Costa Azzurran ja seuraavaksi Vermossa. Starttirytmi muodostuu ihan optimaaliseksi."

Kiitokset kuuluvat siis myös Mikkeliin! Toisaalta ne kuuluvat muuallekin Savoon Vieremälle, sillä Vivid Wise AS saatiin kutsuttua Finlandia-Ajoon Ponsse Oy:n avustamana.

Vivid Wise AS:n ohjastajaksi on viime kausina vakiintunut Ranskan ykkösnimi, viime vuonna 302 lähtöä voittanut Matthieu Abrivard.

"Matthieu tulee ohjastamaan Vividia Vermoonkin", kertoo Somma.

Vivid Wise AS:lla on myös eniten huippukilpailujen, niin sanottujen Group I -lähtöjen, voittoja urallaan. Toistaiseksi group-ykkösiä on Vivid Wise AS:n vyöllä 21 kappaletta. Tuorein on joulukuun kahdeksannelta Firenzestä ja ennen Finlandiaa saattaa tulla yksi lisää Torinosta. Kaikkiaan kilpailuja Vivid Wise AS:n uralla on 92, joista voittoja 37.

"Vivid Wise on edelleen huippu 10-vuotiaanakin, aivan yhtä hyvä kuin ennenkin", kertoo valmentaja Alessandro Gocciadoron vaimo ja tallin manageri Sinead Sernicoli.

"Vivid myös matkustaa todella hyvin. Ori viihtyy aina, oli se missä tahansa, mikä on iso etu tällaisella kansainvälisellä ravurilla. Toista on meidän 08,1 Nizzassa menneen EE-hevosen Vernissage Grifin kanssa, joka on kehno reissaamaan ja viihtyy vain kotona. Se vaikuttaa jälkimmäisen kilpailusuunnitelmaan paljon."

"Vivid kilpailee täysin samalla tasolla kuin aikaisemminkin, vaikka alkukausi on ollut tuloksellisesti pettymys. Toki se meni rajun ajan ennätyksensä 08,6 viime juoksussa, eikä metriäkään sisärataa. Prix d'Ameriquessa meillä oli isoja odotuksia, mutta ori juuttui pussiin voimissaan."


Riku Niittynen

Finlandia-Ajon fani vuodesta 1981 ("Raskaansarjan mestaruus" Ideal du Gazeau/Eugen Lefevre vs. Keystone Patriot/Veijo Heiskanen)

Finlandia-päiväkirjan edellinen osa:

Osa 4: Hallitseva mestari Stoletheshow saapuu puolustamaan titteliä