Truthisoutthere Derby-sarjan vahvin

Kari ja Nina Savolaisen tallin Truthisoutthere oli tasokkaan Derby-sarjan ykkönen. Juha Utalan ajama tamma vei 2500 euron voiton ajalla 15,4a/2620m.

Too Fit For You piti sisäradalta johtopaikan. William Way eteni johtavan rinnalle. Utala löysi juoksupaikan neljännestä parista ulkoa. Truthisoutthere lähti etenemään selässä kierros jäljellä ja kiri väkevästi ykköseksi. Smokin Boy sai sisäradalta kiritilaa, kiri kakkoseksi ja täydensi valmentaja Teuvo Nikulaisen hyvää iltaa. Piece Of Battle nousi sisäratajuoksun jälkeen kolmanneksi.

- Truthisoutthere jätti tosi hyvän kuvan tänään. Vaikka joitain laukkastartteja on tullut, niin niissäkin se on mennyt eteenpäin. Juttelin valmentajan kanssa, ja selkäreissua tänään tarjottiin, ja loppu on historiaa, Utala kertoi.

Toto65-kierros alkoi Tero Pohjolaisen valmentaman Sands Hybridin vakuuttavalla voitolla. Santtu Raitala ajoi Maharajahin 3-vuotiaan tyttären keulapaikalle. Sands Hybrid jätti muut parin mitan päähän jo maalisuoran alussa ja paineli ykköseksi ajalla 15,6a/2120m. Geegee Hazel seurasi johtavan takaa kakkoseksi.

Kakkoskohde oli avoimen tason hevosille. Justice Ås piti sisäradalta johtopaikan. Kun Mask Off vyöryi rinnalle, Seppo Markkula luopui keulapaikasta. Tapio Perttusen ajama Mask Off hallitsi ja meni voittoon ajalla 13,8a/2120m. Djokovic oli hyvä kakkonen johtavan rinnalta. Justice Ås piti kolmanneksi.

- Mask Off menee seuraavaksi Suur-Hollolaan, ja tämä oli hyvä harjoitus sitä kohti. Hyvin mielen suunnataan Lahteen, hoitaja Pinja Kalenius sanoi.

Que Tal ja Hannu Torvinen lähtivät ykkösradalta 65-kolmosessa. Christa Packalénin valmentama Que Tal sai vetää kierroksen maltillista 15,5-vauhtia. Kun Que Tal pinkoi päätöspuolikkaan 11,0-vauhtia, voitto tuli ylivoimaisesti ajalla 13,8a/2120m.

Toto65-nelosessa saatiin yllätys. Tapio Perttunen tarjosi King Of Magicille tarkan juoksun johtaneen Vicky Savoyn takana. Tapio Lehtorannan Kind Of Magic kiri vahvasti ja porhalsi voittoon ajalla 14,8/2120m. Artful Funny kiri kovaa kakkoseksi ja Borin T.N. takamatkalta kolmanneksi.

Karanor Teräsmiesliiga oli 65-pelin vitoskohde. Zelos haki toisella puolikkaalla johtopaikan. Esa Holopainen kannusti Issakan Valon kovaan menoon, ja valjakko singahti keulaan kaksi kierrosta ennen maalia. Perttunen nosti päätöskierroksella Zeloksen rinnalle, mutta se laukkasi. Leo Mönttisen Issakan Valo piti paikkansa varmasti ja vei voiton ajalla 25,6/3140m. I.P. Vapari kiri kakkoseksi. Zelos paikkasi laukkansa vahvasti ja ehti vielä kolmanneksi.

- En ollut huolestunut matkalla, vaikka jouduimme ajamaan välillä reippaasti keulaan. Issakan Valo on riski menemään. Holopainen kehui.